Ziua Recunoștinței 2022. Ce tradiții puțin știute au americanii de Thanksgiving

Dă şi tu share articolului

Ziua Recunoștinței este frecvent denumită “Ziua curcanului”, deoarece curcanul este o componentă majoră a sărbătorii.
Rugăciunea rostită la începutul sărbătorii de Ziua Recunoștinței este un obicei.

Toți cei de la masă îi mulțumesc lui Dumnezeu, iar cei care iau masa se țin de mână pe tot parcursul rugăciunii.
Rugăciunea de deschidere obișnuia să fie rostită de către gazdă, dar astăzi o poate spune fie invitatul de onoare, fie capul familiei.

Tradițiile americane de Ziua Recunoștinței

În această zi, în America de Nord se mănâncă în mod tradițional curcan, șuncă, piure de cartofi, cartofi dulci, porumb și plăcintă de dovleac.
Președintele Statelor Unite grațierea unui curcan este un alt obicei american.

Ziua Recunoștinței, care se sărbătorește în a patra joi din noiembrie, este la fel de importantă pentru americani ca și Crăciunul.
Timp de un weekend prelungit, întreaga familie se reunește acasă, iar cina este deosebit de spectaculoasă.
Bineînțeles, atracția principală este un curcan de dimensiuni considerabile, prăjit cu măiestrie la cuptor.

Atât paradele, cât și, mai nou, începutul sezonului de cumpărături de Crăciun au înlocuit tradițiile de Ziua Recunoștinței.
De obicei, comercianții cu amănuntul oferă reduceri semnificative în Vinerea Neagră, a doua zi după Ziua Recunoștinței.

Dis-de-dimineață, la centrele comerciale încep să se formeze frecvent cozi.
Din această cauză, unii susțin că semnificația atașată Zilei Recunoștinței s-a diminuat de pe vremea pelerinilor din secolul al XVII-lea.

Papa Francisc a discutat despre dorința crescută de consum după Ziua Recunoștinței și în săptămânile dinaintea Crăciunului din 2019, pe fondul unuia dintre cele mai aglomerate weekenduri de cumpărături din acel an. El a numit consumismul un “virus care atacă credința la rădăcini”.

Care este semnificației Zilei Recunoștinței

În onoarea recoltei miraculoase pe care au produs-o în condiții climatice dificile, primii coloniști protestanți care au ajuns în Lumea Nouă au sărbătorit această sărbătoare pentru prima dată în 1621 d.Hr. la Plymouth, o colonie engleză care se află acum în Massachusetts.

Ziua Recunoștinței a fost proclamată sărbătoare națională de către președintele american George Washington la 3 octombrie 1789.
Ziua a fost declarată sărbătoare federală pentru “Ziua de mulțumire și rugăciune către Tatăl nostru binefăcător, care stă în ceruri” în a patra zi de joi a lunii noiembrie în 1863, care a fost tot pe 3 octombrie.

O rezoluție în acest sens a fost adoptată de Congresul SUA în 1941, în conformitate cu ordinul președintelui Abraham Lincoln.
În Canada, Ziua Recunoștinței este, de asemenea, sărbătorită într-o altă zi – a doua zi de luni din octombrie.

Curiozități despre Thanksgiving

De ce se consumă astăzi curcanul?
Nimeni nu este sigur.
Există multe explicații pentru modul în care curcanul a ajuns să fie felul principal de mâncare de Ziua Recunoștinței, inclusiv faptul că era disponibil pe scară largă și suficient de mare pentru a hrăni o familie.

Decorațiunile tradiționale de pe masa de Ziua Recunoștinței includ ghirlande viu colorate de fructe pământii, inele de porumb, mere, portocale, alune, frunze uscate și struguri pârguiți, care împreună reprezintă o toamnă generoasă.

Majoritatea alimentelor servite la masă în această sărbătoare, în ciuda faptului că este o sărbătoare tipic americană, provin din culturile prehispanice.
Peste 85% dintre americani consumă 45 de milioane de curcani de Ziua Recunoștinței, potrivit Federației Naționale a Crescătorilor de Curcani, dar puțini știu că pasărea a fost domesticită în Mexic.

Cunoștințele botanice ale nord-americanilor au contribuit, de asemenea, la prezența porumbului și a dovleacului în meniul acestui ospăț, care comemorează momentul în care băștinașii și coloniștii europeni s-au împăcat printr-un banchet.
Este important de reținut că cartoful, garnitura necesară servită cu curcanul, este un produs din America de Sud.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment