Lovitura pentru cei care sperau la o mașină Toyota în acest an: anunțul trist al japonezilor

Dă şi tu share articolului

Din cauza unei întreruperi în lanțul de aprovizionare, producătorul auto reduce din nou producția.

După ce și-a redus proiecția de producție pentru anul fiscal cu 500.000 de vehicule din cauza întreruperilor din lanțul de aprovizionare, Toyota a redus producția globală în decembrie.

Toyota a declarat marți că se așteaptă să producă 500.000 de vehicule în străinătate și 250.000 în Japonia în cursul lunii următoare.

După tendința recentă a ratei de lucru la Toyota, ritmul de lucru este în scădere.
Chiar dacă Toyota a redus recent producția față de previziunile anterioare, producția a fost anticipată în continuare la aproximativ 800.000 de vehicule.

Numai la trei uzine din Japonia, patru linii de producție vor fi suspendate.
Crossoverul RAV4 și SUV-ul 4Runner, precum și mai multe modele Lexus, cum ar fi vehiculele utilitare Lexus GX, NX, UX și RX și sedanul ES, se numără printre produsele care au fost întrerupte.

Toyota a citat “riscuri viitoare, cum ar fi penuria de semiconductori” ca fiind cauza retrogradării.

Probleme mari pentru Toyota

Toyota a anunțat luna trecută că își va reduce prognoza de producție pentru întregul an fiscal, după ce a ținut cu disperare la ea timp de luni de zile.
Dar, pentru moment, nu a furnizat o nouă țintă.

La începutul acestei luni a emis un avertisment că producția va scădea cu 500.000 de unități față de proiecția inițială.
În loc de 9,7 milioane, acum anticipează 9,2 milioane de vehicule pe tot parcursul actualului an fiscal, care se încheie la 31 martie 2023.

Toyota și-a redus programul de fabricație în condițiile în care profitul operațional a scăzut cu 25% în cele trei luni încheiate în septembrie.

Deși obiectivul de producție al Toyota a fost redus, acesta reprezintă totuși un record istoric și o creștere semnificativă față de recordul său anterior de 9,08 milioane de vehicule în anul fiscal care s-a încheiat la 31 martie 2017.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment