Zeci de aplicații din Google Play, cu milioane de descărcări, sunt periculoase și se comportă ciudat după instalare. Cum le recunoaștem

Dă şi tu share articolului

Indiferent de programele pe care alegeți să le descărcați, aveți grijă!
Potrivit unui studiu recent realizat de o cunoscută firmă de securitate cibernetică, multe dintre aplicațiile din Google Play Store sunt concepute pentru a fura datele utilizatorilor sau pentru a accesa diferite reclame.

Experții au descoperit 30 de aplicații Android cu milioane de instalări care acționau în mod suspect într-o analiză recentă a Bitdefender.
În special, mai multe aplicații își schimbau aspectul după ce erau instalate pentru a face dificilă recunoașterea lor de către utilizatori.

Pe tot parcursul procesului de descărcare, utilizatorilor li se cerea să acorde acces la agenda telefonului și la alte informații care nu erau necesare pentru funcționarea aplicației. În plus, escrocii de pe internet infectează alte aplicații de pe telefon prin afișarea de reclame agresive și prin accesarea lor fără consimțământul nostru, dacă descărcăm un astfel de software și nu suntem vigilenți cu privire la permisiunile pe care le acordăm.

Aceste tehnici sunt folosite de infractorii online pentru a transmite software periculos sau pentru a fura datele utilizatorilor de pe alte telefoane.
În plus, experții oferă o serie de sugestii pentru utilizatori:
Instalarea unei aplicații din magazinele oficiale de aplicații nu garantează că totul este sigur; în acest caz, trebuie utilizată o soluție de securitate care poate detecta comportamente anormale și care scanează fiecare fișier de pe dispozitiv. Fiți atenți la permisiunile acordate aplicațiilor care sunt instalate, mai ales atunci când se cer drepturi care nu au nicio legătură cu funcționalitatea aplicației (de exemplu, accesul la lista de contacte).

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment