Wireless sau cu fir? Cum să îți alegi dispozitivele periferice

Dă şi tu share articolului

Tehnologia wireless, folosită deja într-un număr foarte mare de aplicații și trecută de stadiul de concept nou, ne ajută să avem o viață mult mai simplă și mai ales mai ordonată, fără a mai fi nevoiți să purtăm atâtea fire, încurcându-ne mereu în ele atunci când vrem să le conectăm și să le schimbăm la un calculator, un televizor sau orice alt dispozitiv. Pentru mulți, dispozitivele wireless au înlocuit cu succes dispozitivele cu fir și declară că nu s-ar mai întoarce niciodată la cele vechi. Pe de altă parte, există cei care rămân adepții dispozitivelor cu fir și există argumente solide pentru aceste alegeri.

Deși extrem de utile, mai sunt încă atât de multe de descoperit și de îmbunătățit în ceea ce privește tehnologia wireless. În acest sens, în ceea ce privește dispozitivele de top, de exemplu, dacă ar fi să alegem unul cu fir și unul fără fir, cel cu fir ar câștiga detașat.

Fie că este vorba de un sistem de jocuri sau unul destinat anumitor aplicații, pentru munca de birou, fără îndoială că toată lumea își dorește cea mai bună configurație, precum și dispozitive la fel de bune. De obicei, sunt alese produse de la același producător, ceea ce le face să arate și bine. În zilele noastre, acești producători oferă atât dispozitive cu fir, cât și wireless, așa că, atunci când le alegeți pe cele mai bune, trebuie să luați în considerare, printre altele, două aspecte:

Prețul dispozitivului. De la mouse sau tastatură până la căști sau microfon, în cele mai multe cazuri, dispozitivele wireless sunt mai scumpe. Dacă luăm același model de mouse ca în exemplul anterior, cel cu fir va fi mai ieftin, chiar dacă ar avea aceleași specificații tehnice. Cam același lucru s-ar aplica dacă am compara o unitate PC cu un laptop.
Performanțele obținute. În cazul celor cu fir, chiar și ceva mai ieftin poate fi suficient, dar dacă vrem ceva wireless care să aibă aceleași performanțe, vom avea nevoie de un buget mai mare. Dar da, se pot obține performanțe la fel de bune, poate chiar mai bune uneori, nu doar datorită configurației unui dispozitiv, ci și pentru că nu ne-am mai încurca în fire și am putea muta mouse-ul sau tastatura oriunde dorim pe un birou sau într-un spațiu de lucru.
Vorbim aici doar de dispozitive wireless, importantă este durata de viață a bateriei. În acest sens, pe lângă dispozitivul în sine, trebuie alese și baterii de calitate și este bine să le schimbăm periodic, mai ales în cazul seturilor de gaming.

În concluzie, alegerea ține de preferințele fiecăruia, dar și de bugetul pe care îl poate aloca pentru unul sau mai multe dispozitive.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment