Unde trebuie să vă adresați dacă nu ați primit tichetele sociale de 250 lei sau nu sunteți pe listă

Dă şi tu share articolului

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a fost informat că Poșta Română ar urma să finalizeze distribuirea tichetelor sociale de 250 de lei până la sfârșitul acestei săptămâni, după ce a emis toate cele 2,5 milioane de carduri pe care se încarcă ajutorul pentru hrană și masă caldă (MIPE).

Oficialii MIPE îi sfătuiesc pe cei care nu se regăsesc pe lista beneficiarilor calificați să se adreseze Ministerului Muncii și Solidarității Sociale.
Cardul “poate fi obținut de la Poșta Română” dacă nu l-ați primit încă.

Inițiativa “Sprijin pentru România” acordă câte 250 de lei o dată la două luni, până în decembrie, iar cardurile sunt valabile 12 luni de la ziua în care au fost completate.

“Acesta este un moment de cotitură important pentru program.
Reușim să finalizăm cea mai dificilă etapă a acestei operațiuni, și anume emiterea și distribuirea celor 2,5 milioane de carduri, grație unei mobilizări exemplare din partea tuturor actorilor implicați.
Mă bucur că am reușit să operaționalizăm această politică, care oferă 1.000 de lei în patru tranșe pentru alimente și mese calde, în ciuda tuturor provocărilor.
Cel mai important aspect este faptul că am supravegheat personal controalele pentru a mă asigura că toți beneficiarii calificați primesc cardurile.
Nu în ultimul rând, apreciez relația de lucru pozitivă dintre Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, Poșta Română și emitenții de carduri, fiecare dintre aceștia contribuind semnificativ la ajutorarea românilor aflați în nevoie”, potrivit lui Marcel Boloș, ministrul delegat pentru investiții și proiecte europene.

Chiar dacă nu au fost localizați la domiciliu sau nu au reacționat la notificarea operatorului poștal, ministrul susține că nu există nicio șansă ca vreunul dintre beneficiarii calificați să nu primească acest sprijin.

“Subliniem faptul că, dacă cineva nu este sigur că numele său se află pe lista beneficiarilor eligibili, trebuie să se adreseze Ministerului Muncii și Solidarității Sociale cu solicitările sale.
De asemenea, puteți solicita Poștei Române informații cu privire la cardurile care nu au putut fi livrate “Potrivit comunicatului de presă al MIPE.

Pensionarii din sistemul public de pensii cu venituri proprii nete lunare mai mici sau egale cu 1.500 de lei, persoanele cu handicap grav, accentuat sau mediu cu venituri proprii nete lunare mai mici sau egale cu 1.500 de lei și persoanele cu handicap grav, accentuat sau mediu cu venituri proprii nete lunare mai mici sau egale cu 1.500 de lei sunt categoriile de persoane care beneficiază de tichete sociale.
500 lei; familiile cu cel puțin doi copii în întreținere al căror venit net lunar pe membru de familie este mai mic sau egal cu 600 lei; familiile conduse de un singur părinte al căror venit net lunar pe membru de familie este mai mic sau egal cu 600 lei; familiile al căror drept la ajutor social a fost stabilit în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare și persoanele fără adăpost, așa cum sunt definite de legislația în vigoare.

Numai beneficiarii pot utiliza cardurile.
Beneficiarul poate oferi cardurile unui prieten apropiat sau unui membru al familiei în circumstanțe extreme, în cazul în care nu se poate deplasa la operatorii economici pentru a utiliza ajutorul, dar numai împreună cu cartea sa de identitate.

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale (MMSS) va actualiza listele de beneficiari lunar, înainte de fiecare introducere a tichetelor sociale, pentru a lua în considerare orice modificări față de listele anterioare.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment