Wikipedia lanseaza “rivalul Facebook” dar e mai diferit. Zeci de mii de oameni folosesc deja noua platformă

Dă şi tu share articolului

Fondatorul Wikipedia, Jimmy Wales, sustine ca noua sa retea de socializare, WT:Social, “rivalul Facebook”, are acum peste 160.000 de membri, și este într-o continuăe expansiune.

Cu ce este diferită WT Social față de Facebook?

Spre deosebire de Facebook si alte retele, WT:Social se bazeaza “pe generozitatea donatorilor individuali”. Astfel că pentru a o putea folosi va trbeui să îți alegi un abonament in locul reclamelor care sunt afișate pe facebook. WT:Social sustine ca nu va vinde niciodata datele utilizatorilor.

Cei ce se inscriu pe retea sunt adaugati unei liste de asteptare si rugati sa invite mai multe persoane, sau sa aleaga un abonament – 12 euro pe luna sau 90 de euro pe an in Europa. Este singunra rețea socială din lume unde va trebui să plătești dacă nu inviți și alte persoane să se alăture.

Pe mine personal mă surprinde având în vedere că Wikipedia este o enciclopedie gratuită. Mă gândeam că tot gratis va fi și aceasta, ei bine se pare că nu.
WT:Social s-a pozitionat drept o retea “cu un focus pe stiri” (in ordine cronologica, nu pornind de la un algoritm bazat pe interese) si sustine ca utilizatorii vor putea edita titluri de stiri false.

Practic cei de la WT:Social oferă punterea de a lua propriiel decizii despre orice fel de conținut. Pot edita titlurile la postările care sunt considerate fake news sau să sapotezi dacă o postare problemă.
Și după cum spun și cei de la WT Social “Vom incuraja un mediu unde actorii negativi sunt eliminati pentru ca asa e corect, nu pentru ca brusc ne afecteaza profitul.”
în prezent este platforma este intr-o continuă creștere într-o continuă creștere. Nu știu dacă va atinge popularitatea lui Facebook dar cert este că în prezent este ceva inedit.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment