Cât de bine rezistă mașinile electrice pe termen lung și cât de mult costă întreținerea lor

Dă şi tu share articolului

Mașinile electrice devin de ce în ce mai populaer în lume și asta se datorează tot mai mult eforturilor producătorilor auto. Producătorii auto investesc sume substanțiale în dezvoltarea și construirea de mașini electrice.

Tesloop este o companie care oferă servicii de transfer în California, iar flota sa este compusă din mașini electrice Tesla. Având în vedere serviciile pe care le oferă, vehiculele companiei sunt folosite zilnic, pe distanțe mari. Tesloop are o flotă de șapte mașini de la Tesla Model X, Model S și Model 5.

Dacă luăm în consierare uzura mașinilor, ebine aceste mașini electrice de la TEsla sunt ideale pentru a testa durabiltiata acestora.

Tesloop a post la dispoziție jurnale de întrețienre pe periaodă de cinci ani. În acest timp vehiculele sale au acumulat peste patru miliaoen de kilometri. Astfel, datele ne ajută să înțelegem mai bine dacă vehiculele electrice sunt la înălțimea promisiunilor companiilor care le produc.

Fiecare dintre mașinile electrice ale companiei are un rulaj pe lună cam de 27.000 de km. Dar cele mai multe dintre ele au ajuns la peste 800.000 de km efăcuți. De multe ori, mașinile din flotă trebuie încărcate chiar și de două ori pe zi, ceea ce pune multă presiune baterii și pe autovehciule.

Bateriile suferă cel mai mult pentru că trebuie schimbate la un anmit interval de tip. TEsloop spunea că a trebuit să schimbe de mai bine de șase ori bateriile la toate autovehicuelle din flota sa. Haydn Sonnad, fondatorul companiei spune că, deși bateriile s-au dovedit durabile, în ciuda degradării, acestea au fost schimbate din cauza problemelor din fabrică sau probleme de instalare.

Cât costă întreținerea mașinilor electrice

Poate pare un paradox, dar nu este. Costurile privind întreținerea mașinilor electtrice este mai mic față de cele convenționale.

Cele mai mari cheltuieli pe care le au cei care dețin flote de mașini sunt combustibilul (22%). Dacă vorbim de mașinile electrice acesta se traduce prin energia electrică, dar și întreținerea și reparațiile (11%), potrivit unui studiu Deloitte.

În cazul mașinilor normale (Nu cele de flote), costurile sunt la fel, combustibil și consumabile schimbate pentru mașinile cu combustie. Cele electrice au un cost minor de întreținere dar la câțiva ani bateriile trebuie schimbate complet.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment