WhatsApp va înceta să mai lase pe toată lumea să vadă când ești online

Dă şi tu share articolului

WhatsApp a anunțat marți câteva noi actualizări privind confidențialitatea, inclusiv posibilitatea ca utilizatorii să își verifice mesajele fără ca alte persoane să știe.
În curând, platforma va permite oamenilor să controleze cine poate vedea când sunt online, să împiedice alte persoane să facă capturi de ecran ale anumitor mesaje și să părăsească grupurile fără a notifica canale întregi.

WhatsApp are peste 2 miliarde de utilizatori la nivel global și este deținută de Meta, compania mamă a Facebook (FB). Anunțând modificările pe Facebook și Instagram, CEO-ul Mark Zuckerberg a declarat că firma va “continua să construiască noi modalități de a vă proteja mesajele și de a le menține la fel de private și sigure ca și conversațiile față în față”.

WhatsApp și-a lăudat de mult timp utilizarea criptării end-to-end, ceea ce înseamnă că doar expeditorul și destinatarul unui mesaj pot vedea conținutul acestuia. Și, la fel ca alte platforme de mesagerie privată, permite deja utilizatorilor să trimită mesaje care dispar după perioade de timp stabilite.

Cu toate acestea, anul trecut, WhatsApp a fost puternic analizat după o actualizare a condițiilor sale de utilizare.
La vremea respectivă, mulți utilizatori și-au exprimat îngrijorarea cu privire la o secțiune din politica de confidențialitate a WhatsApp care detalia ce se împarte cu compania mamă Facebook, care are o reputație tulbure când vine vorba de protejarea datelor utilizatorilor.
Actualizarea i-a determinat pe unii oameni să se îndrepte către Signal, o altă platformă populară de mesagerie criptată.

Facebook a încercat să risipească confuzia cu privire la politică, spunând că practicile sale de partajare a datelor nu sunt noi și nu au “impact asupra modului în care oamenii comunică în privat cu prietenii sau familia”.

Acum, două dintre noile caracteristici introduse pe WhatsApp – care vă vor permite să alegeți cine poate vedea când sunteți activ și să părăsiți grupurile în tăcere – vor începe să fie implementate pentru toți utilizatorii WhatsApp în această lună.

Instrumentul de blocare a capturilor de ecran, care va fi disponibil pentru mesajele destinate a fi vizualizate o singură dată, este încă în curs de testare și va fi disponibil mai târziu, potrivit WhatsApp.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment