WhatsApp: Mark Zuckerberg dezvăluie noi funcții de confidențialitate

Dă şi tu share articolului

Meta a anunțat noi funcții de confidențialitate pentru utilizatorii WhatsApp

Utilizatorii vor putea să părăsească chat-urile de grup în liniște, să controleze cine le poate vedea statutul online și să blocheze capturile de ecran în mesajele View Once.

Mark Zuckerberg, directorul executiv al Meta, a declarat că aceste măsuri vor contribui la menținerea mesageriei WhatsApp “la fel de privată și sigură ca și conversațiile față în față”.

Acesta va începe să implementeze funcțiile în această lună, evidențiindu-le într-o campanie globală, începând din Marea Britanie.

Parasind in liniste

În prezent, populara aplicație de mesagerie îi avertizează în mod implicit pe toți membrii unui chat de grup atunci când cineva pleacă sau este eliminat.

Și, deși există modalități de a dezactiva acest lucru pentru discuțiile de grup individuale, opțiunea de a pleca în tăcere nu este prezentată utilizatorilor atunci când aceștia aleg să “iasă din grup” – ceea ce provoacă uneori stângăcie, jenă sau dramă pentru cei care încearcă să plece neobservați.

Odată cu recentele modificări, utilizatorii vor putea părăsi grupul fără a-i anunța pe ceilalți utilizatori ai chat-ului de grup, ci doar alertându-i pe administratorii grupului.

Șeful de produs Ami Vora a declarat că această schimbare face parte din atenția platformei pentru “crearea unor caracteristici de produs care să le permită oamenilor să aibă mai mult control și intimitate asupra mesajelor lor”.

“Credem că WhatsApp este cel mai sigur loc pentru a avea o conversație privată”, a spus ea.

“Niciun alt serviciu global de mesagerie la această scară nu oferă acest nivel de securitate pentru mesajele, mediile, mesajele vocale, apelurile video și back-up-urile de chat ale utilizatorilor lor”.

De asemenea, în cadrul actualizării, utilizatorii vor avea posibilitatea de a permite doar anumitor contacte – sau nimănui – să vadă când sunt activi pe platformă, aducând opțiunile de stare online în concordanță cu setările “ultima dată când au fost văzuți”.

Janis Wong, cercetător asociat la Institutul Alan Turing, a declarat pentru BBC News: “Întotdeauna este bine să oferi utilizatorilor mai mult control – utilizatorilor le place și au nevoie să aibă mai mult control”.

Dar, dacă utilizatorii nu sunt îndemnați să folosească funcțiile sau dacă nu sunt pe deplin conștienți de ele în aplicație, impactul lor ar putea fi limitat, a precizat ea.

“Dacă nu este implicită sau dacă utilizatorii nu sunt îndemnați să își reconsidere opțiunile, atunci nu este neapărat foarte utilă – dacă utilizatorii nu sunt conștienți că este ceva ce pot face”, a spus ea.

Siguranța copiilor pe Snapchat

Marți, Snap a anunțat, de asemenea, noi caracteristici ale aplicației pentru partajarea instantanee de imagini, precum și actualizări ale aplicației de mesagerie Snapchat.

Compania a lansat un Centru pentru familii, care se bazează pe măsurile de siguranță pentru copii, permițând părinților să supravegheze mai mult experiența copiilor lor în cadrul aplicației.

Cu toate acestea, acest lucru va fi implementat numai după ce atât părinții, cât și utilizatorii Snapchat au acceptat invitații la centrul de supraveghere.

Printre instrumentele Family Centre se numără permiterea părinților să vadă cu cine este prieten și cu cine conversează copilul lor, dar părinții nu vor putea vedea conținutul mesajelor.

Jacqueline Beauchere, șefa globală a securității platformei la Snapchat, a declarat că Centrul pentru familie are ca scop să ofere părinților “o fereastră în viața online a adolescenților lor”.

“Pentru părinți, știm că este important să înțeleagă modul în care adolescenții lor interacționează online”, a spus ea. “Sperăm că aceste instrumente vor da putere atât părinților, cât și adolescenților, și vor stimula siguranța și bunăstarea online.”

Centrul pentru familie din aplicație va permite, de asemenea, părinților să raporteze în mod independent utilizatorii care interacționează cu copilul lor sau care au un comportament îngrijorător pe Snapchat.

Din toamnă, utilizatorii adolescenți vor putea să notifice părinții cu privire la orice conturi sau conținut pe care l-au raportat.

Concluzii

Aceste functii care vor fi implementate pe whatsapp vor fi binevenite de utilizatori. Cu siguranta utilizatorii vor imbratisa cu caldura functile de confidentialitate. Iata ca WhatAapp continua sa faca progrese si imbunatateste celebra platforma.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment