Vouchere sociale 2023: Ce se întâmplă cu acestea? Când se dau?

Dă şi tu share articolului

Așa cum a declarat Guvernul la încheierea anului trecut, de continuarea programului de tichete sociale, care oferă persoanelor cu venituri mici 250 de lei la două luni pentru alimente de bază, vor beneficia în 2023.
Cu toate acestea, a apărut o situație, astfel că trebuie să punem deocamdată în așteptare acordarea cupoanelor.

Prima tranșă de bani de pe tichetele sociale nu va fi eliberată beneficiarilor până în luna martie, în ciuda faptului că guvernul nu a oprit programul și că tichetele din 2023 vor ajunge în continuare.

Din păcate, trebuie să începeți să vă comportați altfel.
Nu vă puneți toată încrederea în tichetele sociale.

Dacă sperați să folosiți fonduri de la stat pentru a vă realiza cumpărăturile în ianuarie, acum va trebui să așteptați și să găsiți o altă soluție până în primăvară.

Țineți cont de faptul că până la sfârșitul lunii decembrie 2022 ar urma să se facă ultima plată către românii cu venituri mici.
“Prin inițiativa “Sprijin pentru România”, aproximativ 2,5 milioane de români defavorizați din punct de vedere material sau aflați în risc de sărăcie au primit IV tranșe de tichete sociale în valoare totală de 1.000 de lei.
Toți beneficiarii cu carduri au mai primit un transfer suplimentar de 250 de lei în data de 19 decembrie”, citat de Guvern.

Oamenii vor continua să plătească 250 de lei la fiecare două luni pentru tichetele sociale și după tranșa din martie, la fel ca anul trecut.
Prin urmare, dacă numele dumneavoastră se află pe lista beneficiarilor, veți primi în continuare ajutoare alimentare de la guvern în lunile mai, iulie, septembrie și decembrie.

Alte vești pozitive

Anul acesta, lista beneficiarilor de tichete sociale a fost extinsă pentru a include mai mulți români, astfel că acum este destul de mare.

Ca urmare a creșterii salariului minim, pensionarii din sistemul public al căror venit a fost mai mic de 1.500 de lei anul trecut trebuie să câștige acum cel puțin 1.700 de lei pentru a primi cupoane în acest an.

Pragurile au fost ridicate toate, prin urmare, aceeași situație este valabilă și pentru celelalte categorii de beneficiari.
De exemplu, nivelul de venit la care se acordă în continuare ajutorul este de 1.700 de lei, față de 1.500 de lei în 2022, pentru cei cu handicap grav, mediu sau accentuat.

Într-un spirit similar, familiile cu cel puțin doi copii care au venituri mai mici sau echivalente cu 675 de lei în 2023 sunt, de asemenea, eligibile pentru tichete sociale.
Anul trecut, condiția necesară era de 600 de lei. 

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment