Vouchere 250 de lei. Urmează șase noi tranșe

Dă şi tu share articolului

Instituția a emis un comunicat de presă în care precizează că întreaga sumă a tranșei a IV-a a depășit 593 de milioane de lei și a fost distribuită către aproximativ 2,4 milioane de români.

La fiecare două luni, până la sfârșitul anului, au fost puse la dispoziție patru tranșe în valoare totală de 1.000 de lei.

“Sper din tot sufletul ca cei 2,4 milioane de români care primesc cei 250 de lei de ajutor alimentar și masă caldă pe care îi acordăm prin inițiativa Sprijin pentru România să fie o surpriză plăcută.
Datorită faptului că MIPE și celelalte părți implicate în acest proces au colaborat strâns, am reușit să încărcăm tranșa IV înainte de sărbători, astfel încât românii aflați în nevoie să beneficieze de un ajutor și să mănânce alimente tradiționale pe mesele de sărbători.
Separat, am început să distribuim un nou lot de pachete de ajutoare alimentare de 24 de kilograme în luna noiembrie, fiecare incluzând 12 tipuri diferite de bunuri de consum esențiale.
Aceștia sunt pași organici care pot fi făcuți pentru a-i ajuta pe acești oameni cu nevoile lor cele mai elementare.
Planul guvernului pentru anul viitor este de a crește investițiile în infrastructură, digitalizare și asistență medicală pentru români, asigurându-ne în același timp că le oferim celor mai defavorizați sprijin și salarii mărite.

Pentru a reuși acest lucru, am reușit să prelungim ajutorul de 250 de lei pe tot parcursul anului 2023, iar la fiecare două luni vom factura șase tranșe noi”, a adăugat ministrul Marcel Boloș.

Guvernul a acceptat să majoreze cu 12,5% pragul de venit până la care se acordă eligibilitatea și să acorde șase tranșe suplimentare de 250 de lei pentru hrană și masă caldă până în anul 2023.

Potrivit MIPE, până în prezent, încărcarea a fost finalizată pentru beneficiarii care au primit deja cardurile. În luna ianuarie vor fi emise și distribuite cardurile pentru cele aproximativ 29.000 de categorii de beneficiari care fie au devenit eligibile după acordarea celei de-a treia tranșe, fie au rămas în afara acesteia.

Nu există nicio șansă ca vreunul dintre beneficiarii calificați să nu primească acest ajutor, a adăugat sursa citată. O posibilă excepție ar putea apărea în cazul persoanelor care nu s-au aflat la domiciliu pentru a ridica cardul sau care nu au reacționat la notificarea reprezentanților Companiei Naționale Poșta Română.

Până la sfârșitul anului, la fiecare două luni se încarcă vouchere de 250 de lei. Aceste sume sunt valabile timp de 12 luni de la data încărcării.
Prin urmare, tranșa IV poate fi utilizată până în decembrie 2023, dacă este încărcată în decembrie 2022.

Numai beneficiarii pot utiliza cardurile.
Voucherele pot fi oferite unui prieten apropiat sau unei rude în situații rare în care beneficiarul nu poate să se deplaseze la operatorii economici pentru a utiliza ajutorul, dar numai dacă se face cu ajutorul cărții de identitate.

Pe lângă cupoanele sociale oferite prin inițiativa “Sprijin pentru România”, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a început în luna noiembrie distribuirea de cutii cu alimente pentru persoanele defavorizate.
În aceste pachete sunt incluse 34 de alimente de bază, printre care zahăr, făină, ulei și conserve.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment