Previziuni sumbre pentru industria auto: 2023, an greu pentru producătorii europeni

Dă şi tu share articolului

Sectorul este extrem de imprevizibil, în timp ce se pregătește pentru revoluția electrică.

Volumul vânzărilor este încă mult sub nivelurile de dinainte de coronavirus.
Analiștii prezic că producătorii premium ar putea înregistra pierderi mai mari în ceea ce privește profiturile și vânzările decât firmele de pe piața de masă.

Companii precum BMW, VW, Mercedes, Stellantis și Renault au lucrat pe o piață care a scăzut cu puțin sub 10% în 2022, dar profitabilitatea a fost în mare parte ridicată datorită condițiilor unice.
Se anticipează că Germania va conduce o recesiune în anul următor.
În ciuda acestui fapt, se anticipează că vânzările vor crește cu puțin peste 10%, dar profiturile vor fi contestate.

Circumstanțele unice au sporit profiturile în 2022
Numeroși giganți din industria auto au fost nevoiți să reducă vânzările din cauza tulburărilor din lanțul de aprovizionare și a blocajelor care au dus la o ofertă redusă.
Mulți au ales să vândă doar mașinile care oferă cele mai mari marje de profit și cele mai bune randamente.
Se așteaptă ca acest lucru să înceteze în 2023.

Un fapt clarifică aceste situații contradictorii.

Potrivit LMC Automotive, vânzările în Europa de Vest au fost în mare parte stabile în ultimii trei ani, fluctuând între 10,8 milioane în 2020 și 9,99 milioane în 2022.
Cu toate acestea, aceste rezultate par sub așteptări în comparație cu cifrele de 14,29 milioane de unități din 2019, înainte de coronavirus.
O parte semnificativă a producției industriei este încă concentrată pe deservirea unei piețe din Europa de Vest care este cu aproximativ 3 milioane pe an mai mare decât piața care se anticipează că se va “îmbunătăți” anul viitor.
Rezultatul final va avea de suferit din această cauză.

Institutul IFO pentru cercetări economice prevede că cea mai mare economie din Europa, Germania, va avea o recesiune în 2023, deși nu va fi atât de severă precum au preconizat unii experți.

Institutul de prognoză cu sediul la Munchen a declarat într-un raport că “recesiunea anticipată să lovească Germania în această iarnă va fi mai ușoară decât se credea inițial, producția economică scăzând cu doar 0,1% în 2023”.

Așteptările se schimbă rapid

IFO a prezis o scădere de 0,3% în toamna anului 2023.
În 2024, acesta preconizează acum o creștere de 1,6%.

Imaginea pentru producătorii europeni de automobile în 2023, potrivit băncii de investiții Morgan Stanley, este “mai dificilă ca niciodată”.
În timp ce inflația este scăzută și există o creștere economică mai mică, atât marjele corporative, cât și valoarea acțiunilor vehiculelor sunt în scădere.
Este posibil ca automobilele de pe piața de masă să nu înregistreze aceleași scăderi istorice ale vânzărilor ca producătorii premium, precum BMW și Mercedes, iar marjele de profit record ar putea fi, de asemenea, amenințate.

“Am sperat să fim mai optimiști până în 2023, dar multe dintre anxietățile din 2022 care au scăzut evaluările automobilelor europene pentru cea mai mare parte a anului 2022 s-au inversat recent, scăzând starea de spirit și evaluarea. Printre aceste probleme se numără conflictele, riscurile legate de aprovizionarea cu gaze și reglementările COVID din China.
Ciclul descendent auto, în opinia noastră, abia a început “Într-un raport, Morgan Stanley a declarat.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment