Volvo vrea să lanseze o maşină complet autonomă. Va reuşi asta?

Dă şi tu share articolului

Volvo vrea să lanseze o maşină complet autonomă

Conceptul mașina autonomă a apărut în urmă cu 20 de ani și până în prezent foarte mult producătorii de autoturisme au reusit sa implementeze noi funcții asistarea șoferului

Volvo este cea mai sigură mașină din lume și face eforturi deosebite pentru ai implementa noi funcții care să-i confere statutul de mașină complet autonomă.Știu că legislația în orice stat din lume spune clar că șoferul – posesorul de permis de conducere Este cel care este vinovat în urma unui accident rutier chiar dacă mașina este prevăzută cu sisteme active și pasive de ultimă generație dar asta nu îl exonerează pe acesta.Volvo prima mașină cu adevărat autonomă. Producătorul suedez promite că autoturismul va face absolut totul pentru tine. Astfel încât tu vei putea să mănânci, să te relaxezi să te uiți la filme sau chiar să dormi și mașina să te ducă liniștit la destinație.

Numele actualului sistem de pilotare automată se numește Highway Pilot. Noul sistem de pilotare automată care va fi produs de către Volvo va permite șoferilor să facă orice altă activitate în afară de condus. Practic poți să mănânci, să te uiți la filme să dormi să te angajezi în discuții cu alți pasageri fără să fii atent la drum

În ciuda acestei afirmații a vicepreședintelui departamentului de Cercetare și Dezvoltare al Volvo. Sistemul de autopilitoare care va fi dezvoltat de către Volvo fii chiar atât de autonom pe cât se crede sau pecat  companiei îl laudă. Orice sistem de asistare autonom mașina va pute să circule decât pe străzile care sunt cartografiate sau pe cele care le consideră sigure pentru șofer în niciun caz pe toate străzile de pe Terra și asta este lesne de înțeles. Traficul este dinamic nu știi niciodată la ce să te aștepți. Gândiți-va că sunt foarte multe străzi în nu sunt marcate corespunzător iar sistemele de asistență privind recunoaștere a marcajelor sau indicatoarelor rutiere sa le recunoască daca acestea sunt  ilizibile șterse sau inexistente.

Compania Volvo plănuiește să lanseze cel mai tare sistem de autopilotare pe viitorul model XC90.

Sistemul de navigație se va baza exclusiv pe datele cartografice si comunicarea cu platforme Cloud.
Dar până atunci Volvo trebuie să asigure că sunt lămurite problemele cu privire la disponibilitatea diferitelor țări de a permite circulația acestor vehicule. Și nu în ultimul rând Volvo trebuie să se asigure că mașinile sare autonome au dreptul de circulație pe drumurile publice din țara de desfacere. În caz contrar mașina rămâne doar un vis greu de realizat.

Această competiție mare între Volvo și Tesla se vede cu ochiul liber Volvo dorește să fie cu un pas înaintea producătorului american de autoturisme electrice și să aducă în premieră acest lucru revoluționar.

Volvo dorește un sistem Autonom de nivel 4 dorim să le depășească pe cel de nivel 3 în care șoferul trebuie să fie atent. În ciuda faptului că la nivelul trei și trebuie să fii atent acesta este un sistem sigur. Șoferii chiar dacă sunt avertizați prin volan fii acolo conștienți poată să conducă eu tendința de a nu lua în seamă avertismentul pilotului automat și din acwst motiv se produc accidente grave de circulație.

Dar rămâne de văzut dacă visul producătorului suedez va fi pus în aplicare și dacă o mașină complet autonomă de nivel 4 își va face apariția la salonul auto.

Vorbind și despre prețuri nu știm cu exactitate un preț estimativ pentru o asemenea mașină dar putem da cu părerea și spune că ar depăși 100.000 de euro.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment