Volkswagen are în plan construirea de mașini autonome

Dă şi tu share articolului

S-a tot vorbim mult pe internet despre mașinile autonome și cum ar schimba ele lumea în bine. Ei bine chiar fabricantul german Volkswagen dorește sădezvolte mașini autonome
Volkswagen este unu dintre marii producători care inovează în segmentul său. Producătorul german a lansat și o mașină full electri E-golf și de asemenea a creat o întreagă divizie în acest sens pentru inovare și dezvoltarea mașinilor autonome.

Aceasta se numește Volkswagen Autonomy (VWAT). Compania o descrie ca fiind, în esență, un centru de excelență pentru conducere autonomă.

În acest centru Volkswagen se va ocupa de dezvoltarea sistemelor autonome nivel patru și cinci. Aceste sisteme nu necesită intervenția șoferului atunci când se află la volan. Mașina fiind capabilă să se conducă singură și să ia singura deciziile.

De exemplu, sistemul Autopilot de pe Tesla este abia la nivelul doi. Asistentul nu ajută decât parțial șoferii pentru că este foarte greu să dezovolți o mașină autonomă de nivel 4 sau 5 ținând cont traficul este într-o continuă mișcare de asemenea legislația nu permite mașinile autonome la nivel mondial.
Șoferul este cel răspunzător în cazul unui accident deci el va suporta rigorile legii.

Momentan centru lde dezvoltare construit de Volkswagen nu se va concentra pe autovehiculele care se conduc singure destinate pasgerilor ci își va dedica eforturile în vederea dezvolării unor soluții pentru transportul pasagerilor precum și al bunurilor.

Cei de la Volkswagne sunt de părere că sectorul comercial va beneficia de asta iar ulterior se vor pune bazele pentru mașinile destinate trasnporturlui de oameni al mașinilor autonome. Deja și alți producători se gândesc la construirea ed mașini autonome.

Dacă stăm să ne gândim o grămadă de mașini au funcii precum self parking, sau sunt capabile să iasă și să intre singure în parcare (cu ajutorul șoferului) BMW, Mercedes și altele. Lucrurile se îndreaptă în direcția buna. Mercees, BMW au încheiat un parteneriat al cărui rezultat ar urma să fie mașini autonome de nivel patru.

În prezent se cunoaște faptul că ar lucra 1.200 de ingineri specializați în siseme autonome.
În 2020, Volkswagen vrea să deschidă și în Silicon Valley un birou care să lucreze la dezvoltarea de mașini autonome.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment