De ce merg serviciile de ridesharing ca Uber în România?

Dă şi tu share articolului

V-ați pus vreodata întrebarea asta?

Serviciile de ridesharing și-au făcut apariția în România începând cu anul 2015. Primul a fost Uber. Acestea sunt într-o continuă dezvoltare în prezent. La Uber se pune accent mare pe respectul față de client cât și pe profesionalism spre deosebire de taxi-urile clasice. A urmat Taxify – Bolt în 2016 și în 2019 Yango.

Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 49/2019 privind activitățile de transport alternativ cu autoturism și conducător auto, care se referă la aplicațiile de ridesharing, se aplică deja de câteva zile.

De ce transportul alternativ?

Cu siguranță fiecare dintre noi am fost păcăliți măcar odată în viața când am luat un taxi și chair dacă faci reclamație nu prea ți-o ia nimeni în consierare, dar spre deosebire de Uber, Bolt, Yango situația stă cu totul diferit. După fiecare cursă făcută trebuie să acorzi un rating șoferului pentr a putea face alte curse în viitor, și un comentariu (daca vrei). În funcție de ratingurile primite un șofer este exclus din Uber. Oare așa ceva la taxi există? Și atunci ne mai mirăm de ce merge Uber în România și din ce în ce mai mulți oameni preferă să folosească serviciile de ridesharing.

Aplicațiile permit șoferilor să-și folosească mașinile lor sau unele închiriate și să transporte, contracost, persoane în oraș sau în afara lor.

Un alt motiv este reprezentat de tariful corect practicat față de multitudinea de companii de taxi cu tarife diferite, unde mai pui și că taximetriștii nu te duc la destinație decât dacă accepți prețul impus de ei. E drept că la Uber prețul poate crește temporar în funcție de câte mașini disponibile sunt iar ulterior scade ca să se echilibreze piața. La Uber, Bolt, Yango vezi înainte de a face cursa care este tariful pe care va trebui să îl plătești. Poți plăti atât cu cardul prin intermediu laplicației sau chiar cash la șofer prin programul ,,de la card la cash” program pilot BCR. Sună bine nu?

In plus, vezi tot timpul traseul ecranul telefonului tau. Astfel, eviti certurile cu soferul si posibilitatea sa te plimbe pe trasee inutil de lungi. De regulă șoferii urmăresc traseul oferit de aplicația Google din punctul A în punctul B.

Concluzii despre ridesharing

Ei bine, mulți taximetristi au protestat criticând Uberul și alte transportul alternativ acuzându-i pe aceștia pentru concurența neloială, dar de când a ntrat în elgalitate în acest an grație unei ordonante de urgență OUG dată de Guvernul Dăncilă.

Cert este ca serviciile de ridesharing reprezintă o alternativă bună de a te deplasa față de taxiurile convenționale. Aceste soluții inteligente de transport vin în sprijinul clienților oferindu-le călătorii civilizate fără a avea parte de neplăceri.

Personal cred că aceste companii care au vneit și în țara noastră au adus un aport pozitiv transportului de persoane spre deosebire de taxi. Este ceva diferit, dar în bine.

Dați și voi un share și un like articolului.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment