Visa: 1 / 3 români fac plăți cu telefonul în magazine, 7 / 10 folosesc dispozitive mobile pentru cumpărături și plăți online

Dă şi tu share articolului

Opt piețe din Europa Centrală și de Est au participat la un studiu denumit Visa Mobile Payments 2022, iar rezultatele au fost prezentate într-un comunicat al VISA.

Au fost adunate mai multe date, printre care:

Clientii români își folosesc telefoanele în 83% din timp pentru a căuta bunuri și servicii, în 79% din timp pentru a plasa comenzi și în 81% din timp pentru a efectua plăți;

Majoritatea categoriilor de aplicații la care a fost adăugat cardul au fost livrarea de mâncare (46%) și transport (39%) și călătorii (35%), precum și platforme de streaming (35%);

Românii cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani au avut cea mai mare rată de utilizare din regiune (82%, față de 80% pentru slovaci și 87% pentru maghiari), adăugându-și cardul bancar la o aplicație mobilă;

În perioada următoare, 28% dintre consumatorii români intenționează să utilizeze plățile mobile.
Pentru comoditatea și rapiditatea lor, plățile contactless sunt apreciate;

Pentru a reduce fraudele și a îmbunătăți securitatea rețelei, Visa a investit 10 miliarde de dolari în tehnologie.
Potrivit anunțului de presă, 122 de milioane de tranzacții în valoare totală de 7,2 miliarde de dolari au fost oprite în 2022.
Potrivit Visa, 68%* dintre respondenții români ar aproba soluția Tap to Phone (care permite clienților să plătească un comerciant prin conectarea a două telefoane, transformând telefonul comerciantului într-un punct de vânzare ad-hoc).

Declarații oficiale:
Până de curând, era neobișnuit să mergi la cumpărături fără portofel sau card de credit.
Astăzi, toată lumea folosește plățile mobile, nu doar membrii generației Z sau fanaticii calculatoarelor.
În România, 7 din 10 respondenți din grupa de vârstă 45-54 de ani știu că își pot folosi telefoanele pentru a face cumpărături în magazine, iar 29% chiar fac acest lucru.
Considerăm că este esențial să avem o varietate de opțiuni de plată și venim mereu cu idei noi pentru a le oferi clienților și companiilor modalități rapide, simple și sigure de a plăti și de a fi plătiți, potrivit Elenei Ungureanu, country manager Visa pentru România.

“Plățile mobile online și în magazine sunt printre cele mai sigure metode de plată.
Visa înlocuiește informațiile titularului de card cu un set special de numere atunci când acestea sunt introduse într-un portofel mobil pe un smartphone.
Tokenizarea este o tehnologie care adaugă un nivel suplimentar de protecție.
Adăugarea unui card Visa pe un dispozitiv mobil durează doar câteva secunde, iar plățile mobile sunt simplu de utilizat chiar și pentru cei care au doar cunoștințe rudimentare de utilizare a dispozitivelor mobile”, a detaliat Elena Ungureanu.

Nu știu sigur de ce, dar mi se pare o prognoză prea exactă.
Prevăd că rezistența la utilizarea Tap pentru a suna va fi mai mare decât cifrele descoperite de studiul Visa.
Îmi dau seama că vor să facă reclamă soluției produse la nivel național.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment