Viitorul energiei regenerabile: peretele din turbine eoliene, câtă energie ar putea produce

Dă şi tu share articolului

Pentru a crea niște efecte vizuale hipnotice, designerul newyorkez Joe Doucet construiește o serie de “pereți cinetici” folosind turbine eoliene care se învârt, deoarece nu înțelege de ce producția de energie regenerabilă nu ar trebui să facă o casă mai frumoasă.

Aproximativ 25 de turbine verticale per perete, fiecare cuplată la un generator de 400 de wați, ar produce o putere maximă de 10 kW.
Acestea ar putea fi conectate la rețeaua electrică sau ar putea trece printr-un sistem de baterii pentru stocare, similar cu o instalație solară pe acoperiș.

Datorită lipsei punctelor de prindere a rotirii și ușurinței cu care chiar și copiii mici ar putea opri paletele ușoare, Doucet susține că acestea ar fi “aproape silențioase”, nu ar face “mai mult zgomot decât un vârtej ușor” și ar fi sigure pentru a fi folosite în preajma copiilor.

Un design interesant

Acestea ar putea funcționa ca un dispozitiv autonom sau ar putea fi conectate la o rețea solară pentru a crea energie în timpul suprapunerilor, deoarece pot capta vântul din orice direcție, cu excepția celui vertical.
Unele greșeli au un sunet melodic neobișnuit, iar aceasta este una dintre ele. Doucet spune că dorește să păstreze aceste bariere “extrem de accesibile” și că “intervievează potențiali parteneri pentru a realiza acest lucru”.

Peretele are panouri pătrate rotative pe o grilă de axe separate.
Există 25 de axe pe un perete de 25 pe 8 în iterația actuală.
Prin urmare, este o alegere fantastică pentru spațiile urbane restrânse.

Unul dintre acești pereți ar trebui să fie capabil să producă 10.000 de kilowați de electricitate anual, potrivit unui articol din Fast Company. Aceasta este suficientă energie electrică pentru a acoperi nevoile unei gospodării medii.

Scopul său este de a folosi pereții de turbine eoliene de-a lungul autostrăzilor și pe laturile clădirilor la o scară mult mai mare.
Construirea unui zid cu o turbină eoliană mai mare este simplă.

Utilizarea materialelor pentru a reduce greutatea este dificil de realizat fără a pune o presiune excesivă asupra cadrului de montare.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment