S-a dus vremea când românii cumpărau ultimul răcnet de telefon: acum e la modă să-ți iei smartphone la mâna a doua

Dă şi tu share articolului

Piața de smartphone-uri din țara noastră se confruntă cu un fenomen inedit care merită discutat, deoarece reprezintă o schimbare radicală în comportamentul consumatorilor.

Românii preferă din ce în ce mai mult să achiziționeze produse second-hand în loc să se grăbească să se grăbească să ia de pe rafturi cele mai noi telefoane mobile.

Comportamentul consumatorilor s-a schimbat semnificativ, iar utilizatorii de smartphone-uri din țara noastră au acum o mentalitate aparte.

Se pare că povara datoriilor pe care o poartă toată lumea începe să se vadă.
Cel mai important, oamenii și-au modificat recent sistemele de valori și prioritățile ca urmare a presiunilor externe, ceea ce i-a determinat să aleagă un stil de viață mai sănătos, care este mai bun pentru mediu, dar și pentru portofelul lor.

Investiția în telefoane uzate vă poate salva viața.
Puteți obține un telefon performant fără să cheltuiți foarte mulți bani pe el și, de asemenea, puteți contribui la reciclare, ceea ce este esențial având în vedere problema actuală de mediu.

Românii se îngrămădesc la telefoane second hand

Dezvoltarea start-up-ului românesc Flip.ro, care achiziționează, repară și revinde telefoane second-hand, exemplifică cel mai bine noul comportament de consum al românilor.
Cu din ce în ce mai mulți clienți, compania are un succes tot mai mare pe piața locală, ceea ce demonstrează că piața smartphone-urilor second-hand are un potențial enorm și probabil va continua să crească.

Se crede că peste 170.000 de telefoane mobile au fost tranzacționate de către startup până în prezent.
În plus, ne învață că românilor le plac mărcile cunoscute și prestigioase, modelele Apple fiind cele mai căutate.

„Ne așteptăm la o accelerare similară a cifrei de afaceri în semestrul al doilea, susținută de planurile noastre de expansiune regională și de consolidarea poziției de leader pe piața electronicelor recondiționate din Europa Centrală și de Est”, adaugă fondatorii Flip.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment