Viitorii şoferi ar putea să treacă pe la medicul cardiolog înainte de a se înscrie la şcoala de şoferi

Dă şi tu share articolului

Viitorii şoferi ar putea să treacă pe la medicul cardiolog înainte de a se înscrie la şcoala de şoferi

Viitorii şoferi ar putea fi supuşi unor examene medicale mult mai stricte. Un nou proiect de lege ar putea intra în vigoare dacă legea va fi doptată şi promulgată de preşedinte. Aşadar cei care vor dori să obţină permisul de conducere vor avea un traseu sinuos. Viitorii şoferi ar putea trece pa medicul cardiolog pentru a putea fi admişi la examenul medical. Aşadar un proiect de lege ce va duce la însăprirea legii

Este practic vorba despre un ordin al ministrului sănătăţii stabileşte să nu mai promoveze examenul medical dacă au probleme cu inima sau diabetice netratate şi nu sunt sub tratament medical.

Statisticile spun că peste 3 milioane şi jumătate de români suferă de aceste boli care le-ar putea influenţa negativ atunci când conduc autovehicule.
Ce prevedere proiectul? Care sunt afecţiunile medicale care te lasă fără permis?
– Simptome de angină
– Sindrom coronarian acut
– Operaţie de bypass coronariat
– Hieprtensiune arterială
– Diabet zaharat 
Actul adminsitrativ în prezent este în dezbatere publică şi rămâne de văzut dacă va fi adoptat sau nu. Deşi are cele mai mari şanse să fie adoptat.

Dar oare va avea un impact în buzunarele cleor care doresc să facă şcoala de şoferi?
Sunt de părere că da. Examenele medicale se vor scumpi, cu siguranţă preţul se va dubla. Dacă în prezent preţul pentru examenul medical realizat prin intermediul unei şcoli de şoferi este în medie 100 de lei, dacă această lege va fi adoptată preţul se va dubla.
În prezent – Preţ fişă medicală – 100 de lei 
În prezent trebuei s ădeclari pe propria răspundere în scris că nu suferi de alte boli cardiace sau cronice. Însă atunci situaţia se va schimba semnificativ.
Exista posibilitatea ca un medic cardiolog să vină la sediul şcolii de şoferi şi nu este exclus ca şi un cabinet de cardiologie pentru cei care se înscriu la şcoal a de şoferi să apară chiar în incinta şcolii.
Există foarte multe şcoli în prezent care se ocupă de examinarea medicală a cursanţilor.
Bineînţeles că statul se gândeşte cu siguranţă să aducă profit şcolilor de şoferi pentru a-i detemrina să crească preţul pentru fişa medicală.
Aduceţi-vă aminte de legea de acum câţiva ani care te obligă să îţi cumperi 3 şedinţe de perfecţionare după ce nu ai promovat traseul. Bineînţeles că vine în sprijinul şcolilor de şoferi şi în nici un caz nu te face pe tine să fi mai bun să repari greşelile în cele 3 ore de instruire practică.
Ei bine, cu aceste lucruri nu prea sunt de acord pentru că nu vin în benficiul cursantului şi simplu al patronilor de şcoli. Ideea e bună dar va fi o prea mare bătaie de cap, stat pe la cozi în policlinicile şi spitalele de stat din România sau dacă veţi opta pentru a face fişa medicală prin intermediul şcolii atunci va trebui să plătiţi dublu.
Acum să fim sincer, dacă ar fi controlăm toţi şoferii cu siguranţă găsim foarte, foarte mulţi care au probleme chiar mai grave de atât de sănătate şi ei totuşi conduc autovehicule. Însă cum rămâne cu cei care sunt de profesie şoferi şi sunt inapţi, oare pensia lor este la acelaşi nivel cu salariul care îl obţineau? Vă spun eu clar, NU. Deci vedeţi este o chestiune birocratică care nu face decât să bage beţe în roate. Sunt de părere ca testarea psihologică să fie înăsprită dar şi fişa medicală oftalmologică. Acuitatea vizuală şi depsitarea celor care au daltonism ar fi prioritară pentru că ochii sunt cei mai importanţi.
Dar haideţi să vă gândiţi ce ,,bine” merg treburile în România şi ce mare birocraţie e. Asta înseamnă nervi în plus, bani celtuiţi, stres pentru un lucru basolut banal. Noi încă mergem pe ideea prelurii modelelor statelor vestice dar noi nu avem un fond.
Şi dacă vă vine sau nu să credeţi în Germania, nu există testare psihologică pentru cei care vor să facă şcoala de şoferi pentru categoria B şi nici examen cardiologic. Vorbim totuşi de cea mai  importantă ţară din Europa, motorul economiei europene.Daţi şi voi un like şi un share postării!

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

One Thought to “Viitorii şoferi ar putea să treacă pe la medicul cardiolog înainte de a se înscrie la şcoala de şoferi”

  1. Sper sa treca pe la toti medicii cu adevarat…Chiar daca sunt cozi si uneori suntem tentati sa sarim cumva peste aceasta etapa, toti soferii ar trebui sa fie obligati sa treaca periodic aceste examene medicale.Nu doar sanatatea lor este importanta ci si siguanta celorlalti participanti la trafic, care ar putea fi afectati cum a fost cazul recent de la Suceava… 🙁

Leave a Comment