Noul BMW X3 2018, un crossover robust şi multifuncţional

Dă şi tu share articolului

Review BMW X3 un crossover robust

BMW X3 este unul dintre modelele de bază ale companiei BMW. Compania auto germană BMW a construit de-a lungul istoriei motoare de avion, componente pentru treneuri şi să nu uităm de motocicletele BMW.

BMW X3 este un SUV ce a aparut în 2003 pe platforma X3 şi a produs peste 1.5 milioane de exemplare X3, iar noua generație X3 este gata să ne demosntreze ce poate.

BMW X3 este un crossover compact, un SUV destul de popular cel puţin în România ce are un caracter multifuncţional. Este un SUV bun la toate, dinamic, puternic, înalt şi are ambiţii off-road. Poate fi folosit şi pe teren accidentat fără probleme deoarece are o gardă la sol suficient de mare de 204 mm precum şi un unghi de atac bun de 25.7 grade.
Platforma tehnic[, CLAR (cluster architecture= este una nouă iar acest model este mai uşor cu 55 kg decât modelul anterior. În ziua de astăzi producătorii auto se luptă pentru dezvoltarea a noi platforme care să fie mai uşoare şi să aibă un impact pozitiv asupra consumului de conbustibil. Platforma CLAR este realizată din oţeluri foarte rezistente combinate cu aluminiu pentru elementele suspensiei. Această platformă va fi disponibilă şi pe X5.
BMW X3 se mai bucură şi de tehnologia de ultimă oră ce o regăsim la bordul său. Această tehnologie a apărut iniţial pe modelele sedan din gamă Seria 5 şi Seria 7.Noul BMW X3 2018 îţi oferă oportunităţi nelimitate şi după cum spun şi cei de la BMW reprezintă expresia impunătoare şi a libertăţii. BMW X3 este o maşină care atrage priviri pe stradă şi te impresionează din prima clipă. Fiecare producător auto desenează maşini cu aspect sportiv, şi nici BMW X3 nu face excepţie fascinându-te cu experienţa plăcută de condus.

Design
La capitolul Design noii designeri de la BMW au reuşit să redeseneze printre care şi această maşină. Dacă înainte avea nişte blocuri optice tăaite parcă din topor, acum situaţia stă cu totul diferit. Este o maşină frumoasă, însă totuşi are un design subiectiv.
Blocurile optice nu mai au acea formă dreptunghiulară şi maide grabă sunt mai ovale şi mai alungite către aripi. Grila frontală este tipică în stilul BMW, aclee două nări avân acele pale care se deschid şi se închid pentru a permite fluxului de aer să pătrundă în radiator. Capota înspiră robusteţe şi ne arată că este o maşină puternică.
În spate, stopurile s-au modificat şi ele prelungindu-se mult pe aripă, dar arată bine în orice caz.
BMW X3 2018 Interior
Interiorul pentru BMW X3 oferă spaţiu şi comfort deosebit pentru toţi pasagerii iar ergonomia de la interior este foarte bună, iar aceştia se bucură de tehnologia nouă de la bordul acestuia.
BMW X3 este spaţios, fiind suficient de încăpător pentru o familie.
Se pot opta pentru diferite tipuri de tapiţerie pentru scaune în funcţie de preferinţele tale. Prin materialele alese de o calitate excelent[ şi îmbinări perfecte BMW X3 subliniază faptul că merită toţi banii. Bordul este îmbrăcat într-un material ce imită pielea numit Sensatec. Plasticul care se regăseşte şi în maşină este moale fiind de o calitate foarte bună.
Că tot vorbeam de ergonomie, spaţiile de depozitare sunt foarte bine gândite astfel în noul BMW X3 spaţiul pentru telefonul mobil este creat la baza planşei de bord. Cap holderele sunt şi ele în  număr de două .Există spaţii generoase de depozitare şi în portiere.
Spaţiul din portbagaj este mare chiar dacă vorbim de un Crossover având o capacitate de 550 de litri.
Calitatea tuturor materialelor precum şi antifonarea excelentă contribuie în mod evident la sentimentul de premium şi de asemenea finisajele şi materialele de la interior îţi oferă acel feedback extrem plăcut.
Antifonarea habitaclului este excelentă și contribuie clar la sentimentul de interior premium pe care ți-l conferă toate materialele și finisajele amintite mai sus.Aşa cum ne-am obişnuit BMW păstrează poziționarea intuitivă butoanelor de la bord. În plus aspectul acestora este foarte plăcut, primind un înveliş galvanizat pentru a ne arătea senzaţia de premium.
Gurile de ventilaţie de la climatizare au fost şi ele redesenate, de asemenea butoanele care se regăsesc pe volan sunt noi.

Motorizare / Transmisie

Din punct de vedere al motorizărilor. BMW a introdus noi motorizări. Pentru cei care doresc să meargă la consum chair dacă deţin un BMW, pot alege unul dintre motoarele diesel disponibile BMW.
Transmisia foarte bună automată de la BMW este foarte rafinată, cutia de viteze în 8 rapoarte schimbă liniar foarte lin. Atunci când vei apăsa în podea pedala de acceleraţie cutia ştie să retrogradeze rapid şi fără să simţi acest lucru. Bineînţeles că vitezele se pot schimba şi manual, î nspatele volanului există padele care te ajută să schimbi vitezele în modul manual. Dar asta depnide de tine dacă vei dori să conduci maşina în stil automat sau pe modul manual.

Preţ BMW X3BMW X3 are disponibile 9 motorizări intre care 5 pe benzină şi 4 diesel.Cea mai scumpă motorizare pe benzină este cea de pe X3 M40i 65.986 de euro şi atinge 4,8 sec/km h şi 360 CP.
De celalată parte cel mai scump diesel care poate fi cumpărat este xDrive30d de 56.790 euro.

Preţul de bază pentru acest model BMW este de 44.744 euro. Este vorba de X3 xDrive20i pe benzină cu transmisie automată şi are 184 cai putere. Consumul pentru acestă versiune este de 7.1 l – 7.3 l/km.
De asemena dacă doreşti cel mai ieftin BMW X3 pe diesel va trebui să scoţi in buzunare 47.838. Preţul este aproape la fel atât pentru motorizarea pe benzină cât şi pe diesle. Versiunea de bază diesel are un motor de 2 litri diesel şi are 190 CP este vorba despre versiunea xDrive x30i. Însă pentru cei care vor o maşină care să nu consume mult şi în acelaşi timp puternică versiunea de 3 litri diesel de 265 CP şi 620 Nm. Maşina e capabilă în doar 5.8 secunde să ajungă la 100 KM, iar consumul mediu mixt dat de BMW este de 5.7 litri/100 km.
Iar în funcţie de nivelu lde echipare şi motorizări poţi opta şi pentru versiunea M, cu toate că în opinia mea nu prea merită. Dacă ai totuşi bani foarte mulţi poţi opta pentru modelul BMW X6 şi să alegi M. Pentru versiunea M40i ai disponibil motorul pe benzină de 3 litri şi nu mai puţin de 300 CP ce dezvoltă o putere de 500 nw. Acceleraţia de la 1 la 100 km/h se face în 4.8 secunde.
Este de la sine înţeles că pentru modelul de bază vei căpăta doar dotările ed bază şi nu te vei bucura de multe alte dotări opţionale decât dacă vei plăti. Poţi ajunge şi la 80.000 de euro full option prin dotarea acestei maşini full. Nu ştiu ce să vă spun dacă merită sau nu să investești atât de mult într-un BMW X3 sau să alegi versiunea X5 sau X6. Eu personal sunt de părere că nu merită. Dar vă aştept pe voi pe rubrica de comentarii să îmi spuneţi părerile voastre.
Lista completă de preţuri o găsiţi aici
Concluzii BMW X3
BMW X3 m-a surprins plăcut prin ţinuta de drum excelentă precum şi prin confortul sporit care ţi-l oferă dar şi prin generozitatea spaţiilor de depozitare făcându-l un autoturism foarte practic pentru oricine. FIe că eşti o persoană care îndrăgeşte doar SUV-urile sau ai familie mare sau n şi n de motive, cu siguranţă X3 este o alegere bună. Cei care conduc sportiv se vor bucura de modul sport de la bordul BMW X3Dacă v-a plăcut daţi un share şi un like postării mai jos!

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

2 Thoughts to “Noul BMW X3 2018, un crossover robust şi multifuncţional”

  1. BMW va fi intotdeauna sinonim cu putere si eleganta. Putine marci se pot lauda ca sunt pe picior de egalitate. Ultimul model este intradevar o masina strasnica.

  2. Aşa este. BMW este o maşină premium ce îmbină atât eleganţa cât şi puterea.

Leave a Comment