Viața de vloggăr – Ce înseamnă să fi un vloggăr? Este o afacere cu adevărat?

Dă şi tu share articolului

Viața de vloggăr – Ce înseamnă să fi un vloggăr? Este o afacere cu adevărat?

Poate v-ați întrebat și voi măcar odată dacă vlogging-ul pare să fie soluția cea mai bună pentru a te afirma în mediul online și nu numai. Ei bine da, a fi vloggăr înseamnă până la urmă și responsabilitate și muncă din punct de vedere al filmatului și al editatului. În orice regim democratic, democrația este literă de lege, iar acești vloggări sunt până la urmă formatori de opinie. Poate înainte eram obișnuiți cu cântăreții, soliștii trupelor erau pentru mulți dintren noi văzuți ca niște idoli, între timp lucrurile s-au scimbat în direcția aceasta.

Începuturile așa zis-ului vlogging
Primul vlog (video blog) a apărut unde credeți? În SUA în anul 2000, era
practic o tentativă a vloggurilor empirică în care textul dintr-un blog fusese
înlocuit cu imaginea.
Din 2004, 2005 vloggingul a crescut de la an la an și s-a transformat încet
încet într-o adevărată industrie iar acesta ]n prezent se află într-o continuă
dezvoltare. Companii mari pun mare accent pe imaginea vloggărilor pentru a-și vinde produsele și se pare că prinde bine.

În strănătate și mai cu seamă în Statele Unite vloggingul este la nivel
înalt. O adevărată industrie din care ies bani mulți în funcție de numărul de vizitatori și abonați.

Vloggări formatorii de opinie indifernet de vârstă

Așadar, cum spunem vloggeri sunt formatori de opinie în întreaga lume. Ei
sunt noile vedete pe internet și își pot exprima liber opiniile despre ceea ce
cred și simt. Foarte mulți dintre aceștia au început vloggingul pentru a scăpa de timiditate și poate unul dintre cele mai importante lucruri au avut acea dorință arzătoare să iasă din tipare. Vloggări și-au construit această imagine singuri, fără să aibă în
spate un impresar așa cum au soliștii.

Ca și vloggăr trebuie să transimiți o stare de bine auditorului, să fi vesel,
și să ai o atitudine pozitivă. Există foarte multe tentative a multor persoane
de a devenit vloggări, însă majoritatea dintre aceștia dau rasol din vari motive cum ar fi inconstanța acestora și nu în ultimul rând lipsa de responsabilitate. Trebuie precizat că nu există o vârstă anume pentru a te apuca de vlogging. Există vloggri foarte tineri care fac astea chiar la noi în România.
În special vloggingul are ca public țintă adolescenții și tinerii. Practic vloggingul gravitează în jurul acestora. Fiecare vloggăr adună o comunitate din momentl în care își începe activitatea iar aceasta crește în funcție de promovarea realizată de acesta. Spre exemplu, în statele vestice cei care fac vlogging sunt susținuți de echipe care îi ajută lucrând pentru ei.
La noi în țară vloggingul a apărut mult mai târziu prin 2011, însă acest decalaj poate fi recuperat fără probleme. În acest moment vloggingul este pe un trend ascendent la noi în țară, din ce în ce apar noi vloggări ce doresc să se afirme. Este adevărat, succesul poate fi obținut la orice vârstă. Nu trebuie să fi matur pentru a dovedi asta.
Partea cea mai bună o reprezintă faptul că asistăm totodată la o democratizare a internetului. Fiecare își paote exprima liber gândurile, opiniile în limita legală fără a-i leza pe ceilalți.
Cei mai mari vloggări din România sunt Mikey Haș, Bianca Adam, Ilie”s Vlogs, în spatele acestora vin uternic din spate alți vloggări care cresc în abonați foarte rapid.
Se fac bani din vlogging? Este o afacere profitabilă?
Da, se fac bani dar atâta timp cât nu ai un content de calitate, nu postezi regulat și aduci ceva nou și să fi susținut de câți mai mulți abonați, nu! De ce am vorbit de decmoratizare a internetului? Indiferent de unde vii, de vârstă, sex, etnie putem folosi acest instrument internetul pentru a realiza multe lucruri. Cu aceste instrumente online ne putem realiza multe scopuri exact ca și marile compani care își promovează produsele.

Concluzii,
Ei bine, vloggingul atât la noi în țară cât și în occident este într-o continuă de dezvoltare de la an la an. Foarte multe companiie le fac propuneri pentru a-și promova propriile produse prin intermediu lacestora.
YouTube-ul dă șamsa oamenilor să se afirme liber și să câștige și bani prin programele sale de publicitate. Cu siguranță în viitor va exista un declin accentuat al televiziunii, iar lumea își va consuma contentul numai din internet, și tot ce ține de divertisment produs de acești vloggări ori știri, sport etc.
Dacă v-a plăcut dați un share și un like.
Voi ce părere aveți?

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

11 Thoughts to “Viața de vloggăr – Ce înseamnă să fi un vloggăr? Este o afacere cu adevărat?”

  1. Copiii mei sunt pasionati de filmulete pe youtube si au vloggers preferati.
    Cand le-am povestit despre faptul ca in curand incepe East European Com au fost tare entuziasmati si acum ma bat la cap sa mergem si noi ca sa ii intalneasca pe vloggerii preferati.

  2. Cred ca un vlogger are de lucrat mult pana sa aiba sanse sa se afirme si sa castige bani seriosi din asta. Oricum, pentru cine vorbeste liber si e dispus sa si investeasca in asa ceva…merita!

  3. Se fac bani buni, insa trebuie sa ai mult timp liber pentru a face asa ceva in mod decent!

  4. Ada

    Mi-am propus sa incerc intr-o luna maxim un post/vlog. Am nevoie sa trec de ceva inhibitii si sa-mi fac curaj. Nici cu editarea nu-s maestra, asa ca tot aman.

  5. Nu as putea sa fac vlogging, prefer varianta scrisa, nici nu prea urmaresc vloggeri, nu am timp si nici rabdare.

  6. Asta este trendul, e adevarat! Este in crestere si in Romania. Sunt de acord ca se fac bani, esti mai expus si trebuie sa ai continut de calitate, iamginea trebuie sa fie una buna, timpul pe care il faci unui clip trebuie sa fie cat de cat ok, sa nu plictisesti, sa starnesti curiozitatea iar oamenii sa stea pana la final!
    Este foarte greu sa faci asta, mai ales daca nu ai anumite cunostinte…eu am 2 clipuri pe yt, insa de fapt Vlogging inseamna sa faci acele clipuri in care te filmezi, facand diverse, mers la evenimente, etc.

    1. Da, sunt cu totul de acord cu tot ceea ce ai spus. Daca ai un content bun cum spuneeai si tu stii sa editezi foarte bine, ai imagine super clara minim FullHD, e super bine, te descoepra lumea. Plus ca trebuie sa iesi din anonimat, sa stii sa te faci placut/placuta.

  7. Am auzit si eu ca vloggingul este profitabil si ma gandeam sa ma apuc si eu de acest sport. Nu stiu daca am ce sa spun, dar si blogul a aparut dintr-o curiozitate si acum este o mare pasiune

    1. Se gasesc subiecte. Unii nu au nimic de spus concret si totusi luemna ii apreciaza pe aceea care se filmeaza doar si cresc in abonati si vin si banii pe urma.

  8. La noi este mai greu sa scoti venituri din vlogging in comparatie cu cei din afara mai ales cu USA, sa nu uitam ce putere de cumparare au ei.. dar este bine ca ia avant acest fenomen si la noi. Cum ai zis si tu important este sa fie un content de calitate si banii si faima vor veni..mai greu dar vor veni.

  9. Nu stiu multe despre asta, dar banuiesc ca e destul de greu sa iti faci o audienta, mai ales la inceput cand nu ai aparatura de calitate. Din punctul meu de vedere ideile originale si aparatura de calitate fac toata treaba, oriasta costa mult si ia mult timp. Dar, se plateste..

Leave a Comment