Noul Opel Corsa – Informaţii despre acesta, motorizări, preţuri

Dă şi tu share articolului

Noul Opel Corsa – Informaţii despre acesta, motorizări, preţuri

Opel Corsa, un autovehicul de oraş creat special pentru tine.

După scindarea companiei Opel cu Crysler din AMerica Opel putem spune că a reuşit să facă tot ceea ce şi-a propus în ultimii ani: Opel Corsa o maşină de oraş, frumuşică, cocheta şi nu în ultimul rând bine dotată cu tehnologii şi motorizări noi.

Opel ne-a obişnuit de+a lungul timpului să producă maşini forte bine  ce s-au dovedit a fi fiabile în timp şi foarte apreciate de români. Corsa este o maşină complet nouă din toate punctele de vedere.Vom trece în revista atât design-ul care pentru mulţi este subiectiv cât şi gama de motorizări şi tehnologii

Opel Corsa a ajuns la a cincea generaţie. A cincea generaţie a debutat în 2014 iar maşina a fost lansată la Paris Motor Show
Putem spune deja că Opel a reuşit să facă ceea ce a tot încercat în ultimii cinci ani: o maşină de oraş frumoasă, simpatică şi bine dotată, cu tehnologii şi motorizări în sfârşit aliniate la ceea ce trebuie să ofere un autoturism în 2014. Vorbim, practic, de o maşină complet nouă.
La interior se vede o îmbunătăţire a materialelor faţă de versiunile precedente. Şoferul se poate bucura de un scaun mai confortabil, iar pasagerii din spate în versiunea cu 5 uşi au un spaţiu mai mare la cap. Este loc şi pentru trei persoane dacă acestea vor face puţin rabat la comoditate.
Interiorul este definit de forme clare şi de materiale sofisticate ce îţi vor da un feedback pozitiv. Habitaclul este ocmpelt nou cu forme clare. Direcţia este mult mai precisă, iar sistemele de propulsie sunt noi. De asemenea zgomotul la interior este mult mai scăzut, deoarece insonorizarea maşinii a fost îmbunătăţită semnificativ. Ei bine, toate aceste lucruri contribuie la asigurarea unei eexperienţe unice şi cât mai plăcute.Insa modificarile si imbunatatirile majore se regasesc la interior si in ceea ce priveste eficienta si manevrabilitatea masinii. Habitaclul complet nou cu forme clare, alungite si o combinatie de materiale sofisticate, sasiul mult mai confortabil si directia mai agila, sistemele de propulsie complet noi si nivelurile de zgomot mult mai scazute, toate acestea contribuie la asigurarea unei experiente de conducere complet noi.

Corsa nu este un autovehicul aşa de personalizabil precum Opel Adam, dar există suficiente opţiuni pentru personalizarea maşinii.
Conform producătorului există până la 14 variante de culori ce le poţi alege pentru configurarea acestei maşini. Variantele de echiapre pentru acest model sunt: Selection, Enjoy, Active, Color Edition, Cosmo, OPC Line Sport, Pachet Turbo Plus şi pachet Carbon Extreme
Opel în general de-a lungul timpului a evoluat extrem de mult atât din perspectiva design-ului, nu mai exista acele linii drepte ce începeau de la blocurile optice şi se terminau în spate. Acum avem de a face cu muchii ascuţite şi unghiuri drepte pentru un design mult mai impresionant şi dinamic.
 Cei de la Opel au dezvolteat un nou şasiu pentru acest model, iar centru de greutate este mai jos cu 5 milminetrii.

Motorizări Benzină/Motorină 

Benzină

 Nenumărate motorizări pentru acest model. Pentru modelu lSelection este disponibilă motoriyarea de 1.2 litri iar pentru modele superioare Enjoy, motoriyările dispnibile sunt superiaore.
 Preţurl de bază pentru acest model porneşte de la 11100 euro crescând în funcţie de nivelul de echipare, şi motorăzări ajungând la chiar 18000 de euro.
Pentru versiuena pe benzină sunt 2 tip+uri de motoare de 1.4 l 76 CP disponibil la preţul de 12.100 de euro şi 90 CP. Dacă doreşti versiunea de 1.4 benzină de 90 de CP combinată cu cutia manuală în 5 rapoarte v atrebui să plăteşti 12.500 de euro.
Motoare de 1.4 l de 75 şi 90 CP se regăsesc şi pe variantele cu cutii manuale în 6 viteze pentru preţul de 13.170 de euro.
Cutia automată Easytronic poate fi configurată împreună cu motorul de 1.4 L XEL de 90 CP iar sistemul Start/Stop vine la pachet pentru preţul de doar 13.460 de euro.
Diesel
Desigur că acest autoturism poate fi configurat şi cu o motorizare diesel 1.3 DTC pe 75 de CP cu sistem start/Stop şi cu tie manuală în 5 viteze pentru preţul de 16.120 de euro. De asemenea puteţi opta şi pentru un motor ceva mai potent de de 95 CP tot cu sistem start/stop la 16.800 de euro
De asemenea pentru cei ce doresc un condus cât mai confotabil şi un consum cât mai mic fără a mai  pot motorul de 1.3 litri combinat cu cutia automată Easy Tronic este pentru dvs. la un preţ de 17.750,00 €. Vei reuşi să scoţi consumuri la drum lung excepţionale 3,2-3,1 l/100 km.

Tehnologii
Farurile
cu tehnologia LED şi-au făcut apariţia pe a cincea generaţie, Ecran cu
ecran tactil unde ai toate informaţiile cu privire la maşină, navigaţie
şi multe altele, dar din păcate poate distrage atenţia lejer şoferului
dat fiind faptul că este poziţionat mai jos.
Să trecem în revistă şi funcţia  City + Aceasta reduce efortul necesar manevrării direcţiei la vciteze mici până la maxim 50 km/h
Concluzii,
Concluziile noastre, Opel Corsa este mai inteligent, mai sigur şi mai uşor ca niciodată de condus. Aşadar un autoturism de oraş cochet, confortabil şi economic.
Maşina este destinată familiilor şi drumurilor în oraş. Până la urmă COrsa este o maşină mică.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

2 Thoughts to “Noul Opel Corsa – Informaţii despre acesta, motorizări, preţuri”

  1. eu nu mi-as da corsa nici pe o mie, desi e mai veche (2002). prefer sa mai bag ceva banuti in ea si sa o fac decat sa dau 12 500 euro pe una noua, cu motorizare similara cu a mea – motor de 1,4 cu 90 CP. poate, intr-o viata viitoare, o sa-mi permit ceva mai bun. dar presimt ca tot corsa o sa fie, doar ca un an mai nou!

  2. Merita oricum sa dai 12500 de euro si ai o masina complet noua din toate punctele de vedere, plus ca stii si tu o masina noua ramane o masina noua

Leave a Comment