Mini PC Android Minix Neo-u9-H – Prezentare

Dă şi tu share articolului

 Mini PC Android Minix Neo-u9-H – Prezentare

Compania din Hong Kong a fost înfiinţată în anul 2008, iar aceasta este specializată în producţia de mini PC-uri bazate pe Android şi Windows. Aceste mini PC-uri sunt destinate conţinutului multimedia şi nu numai, pot fi folosite şi în domeniul office. Anul trecut în toamnă, la expoziţia IFA 2016, Minix şi-a extins portofoliul de produse lansând noi pc-uri copacte precum acesta Minix U9-H. Vom vorbi în cele ce urmează despre acest sistem de calcul Minix U9-h

Prezentare
Minix Neo U9-H este un mini PC ce rulează sistem-ul Android şi este bazat pe un chipset Amlogic 5912 fiind capabil să redea absolut toate formatele de video, chiar şi VP9 cu HDR.
Acest SOC, integrează un procesor Octa-Core COrtex+53 şi un accelerator grafic produs de compania Mali – Mali – T8820MP3. 2 GB de memorie Ram DDR 3 mi sunt cam puţin pentru a fi puşi la muncă pe un asemenea PC dar conform multor teste ei par să fie suficienţi pentru a redea orice format video impecabil oferindu-ţi o experienţă cât mai fluidă fără lag.

Referitor la conectică putem spune că aceasta este una foarte bună. PC-ul dispune de Wi+Fi 802 2 X MIMO ce este capabil să atingă o viteză de transfer până la 866 Mbps, asta este enorm. DE asemenea dispeun de un adaptor Gigabit Ethernet.

Pc-ul redă o multitudine de formate video chiar x265 4k HDR, cel mai nou format ivdeo cu un bitrate de 200 Mbps şi audio DTS-HD având bitrate de 2 Mbps.
Preţul epntru acest PC este ed 807 LEI, dar ţinând cont că este destinat în principal consumului multiedia, este un preţ foarte bun.
Specificații PC Android Minix NEO-U9-H:
  • Procesor Octa-Core Cortex-A53 64 biți și GPU Mali-820MP3) – Chipset: Amlogic S912  (
  • Memorie RAM: 2GB DDR3
  • Conectivitate wireless: 802.11ac 2 x 2 MIMO dual-band
  • Conectivitate LAN: Gigabit Ethernet
  • Rulează sistem de operare: Android 6.0.1 Marshmallow
  • Port video: HDMI 2.0 (până la 4K @ 60Hz), cu suport pentru HDMI-CEC și HDR
  • Port Audio: HDMI 2.0, jack audio de 3.5 mm sau optic
  • Conectică: RJ-45 (LAN), cititor carduri microSD, 3 x USB 2.0, 1 x OTG (microUSB) și Kensington lock
  • Alimentare: DC 5V @ 3A
Device-ul vine într-o cutie compactă realizată din aluminiu cu finisaj negru mat.
Este un ambalaj foarte interesant. Aduce un aspect foarte plăcut şi sobru.
Dispozitivul vine sub forma unei cutiuțe extrem de compacte,
realizate din aluminiu și cu un finisaj negru mat.
 Device-ul se potriveşte fără doar şi paote oricărui decor.
Acest PC vine şi cu telecomandă inclusă în bachet şi utiliează 2 baterii tip AA şi un D-Pad pentru navigare, de asemenea un set de taste pentru acces rapid la setări, home şi două butoane pentru volum.
Impresionează printr-o construcție solidă, compactă și plăcută, însă
lipsa giroscopului poate crea unele dificultăți la navigare.
Tastele QWERTY de pe telecomandă sunt binevenite bucurându-se de un răspuns promt oferindu-ţi o experienţă foarte neaşteptat de bună, dar trebui să fi cu băgare de seamă deoarece necesită o perioadă de adaptare. Există şi o funcţie de mouse ce este destul de bună şi precisă fără lag.
Telecomanda fooloseşte unde radio de 2.4 Ghy cnectându-se la dispozitivele capabile printr-un adaptor USB de mici dimensiuni.
Conform specificaţiilor producătorului, această telecomandă NEO A3 este compatibilă cu toate device-uriel care rulează cel puţin ANdroid 4.4 şi Windows 7.
Câteva cuvinte şi despre partea Hardware
Minix Neo U9-H vine cu un sistem System-on Chip de timp Amlogic S912. Acestea este compus dintr-un procesor cu 8 nuclee Octa-Core Cortex A53 ce este tactat la 1.5 Ghz şi un accelerator grafic Mali-T820MP3.
Stocarea internă este de 16 GB, însă doar 11 GB sunt disponibili pentru stocarea de date.
Sistmeul Android nu are lag, rulează foarte bine fără întârzieri. Aplicaţiile se deschid promt. Browsing-ul decurge foarte bine chair atunci când trebui să redeai videouri în format 1080p din Google Chrome.
În esenţă Minix Neo U9-H aduce o experienţă foarte plăcută indiferent de utilizare, fie că vorbim de redarea de conţinut video/audio ori office. În jocuri există problema, GPU-ul de la mali este destul de modest ceea ce face ca jocurile să ruleze sacadat.
Să menţionăm şi faptul că există suport pentru controllere Xlnput (Xbox 360 controller, Logitech F310) de asemenea jocurile grafice rpecum Need For Speed

Chiar dacă se oferă suport pentru controllerele XBOX 360 controller, Logitech F310 etc, jocurile pretenţioase ca NFS No Limits, Dead Trigger 2, Modern Combat 5 şi Grand Theft Auto: San Andreas coboară forte des sub 30 FPS indiferent de setările grafice dorite.
În schimb jocurile simple precum Piano Tiles, Clash of Cans, Cut the Rope etc, rulează perfect fără nici un fel de problemă.

Minix Neo U9-H rulează Android 6.0.1 Marshmalow. Android .6.0.1 este special conceput menit pentru a facilita vizionarea de conţinut multimedia.
Cu toate că acest ANdroid împrumută foarte ult din elementele de interfaţă din Android TV, foarte multe dintre aplicaţiile preinstalate sunt gândite pentru smartphone-uri, phablet-uri şi tablete. Prin urmare, pot apărea şi probleme de scalare şi utilizare, mai ales atunci când vei folosi telecomanda standard fără air mouse.

Aplicaţiile preinstalate ce le găsim pe acest Android .6.0.1 sunt cele care fac parte din suita Google (Youtube, Google Chrome, Gmail, Photos, Google Play), precum şi altele precum Kodi dar şi alte utilitare pentru streaming ca: Miracast, Air Play, DLNA etc.
Acest dispozitiv ce are inclinaţie spre multimedia, Minix Neo U9-H dispune de performanţe bune de redare a conţinutului vidideo. Tebuie să menţionăm şi faptul că toate aplicaţiile VOD (Netflix, HBO Go, Filmbo Live, YouTube şi UPC Horizon) rulează fără nici un fel de problemă fără lag, desincronizări în raport cu sunetul la rezulţii înalte HD/Full HD cu o singură excepţie, aceasta fiind Netflix care din păcate rulează la maxim 480p. Netflix şi HBO Go permit accesul input-urilor primite de la telecomandă.
Dacă ar fi să trecem în revistă principalele avantaje şi dezavantaje ale acestui Mini PC putem spune că: dispune de suport pentru video 4k HDR, are certificare Dolby Digital Audio, iar software-ul este foarte bine optimizat, bundle-ul estebogat de accesorii, iar construcţia acestui sistem Minix este de o bună calitate.
De cealaltă pate, absenţa conectivităţii USB 2.0 este nejustificată pentru un PC destul de performant. De asemenea există şi probleme de compatibilitate la unele formate videoe şi audio (Ac3 şi True HD).
Sper ca în viitor la viitoarele upgrade-uri aceste probleme să fie soluţionate.
Concluzii
Minix NEO U9-H este un PC ce rulează Android foarte util mai ales dacă eşti un împătimit al fimelor şi al muzicii. Acesta este capabil să redea toate formatele video folosite în prezent. Dacă punem tette-a-tette precedesorul PC Neo U1, şi Neo U9-H cel din urmă aduce o platformă mult mai puternică şi suport pentru 4K HDR de asmeneea Dolby Digital Audio.
Poate fi alegerea pentru cei ce consumă conţinut video foarte mult.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

18 Thoughts to “Mini PC Android Minix Neo-u9-H – Prezentare”

  1. Ca de obicei nici macar nu inteleg ce scrii pentru ca nu e domeniul meu, dar il voi intreba pe sot pentru ca el se pricepe.

  2. Câteodată mă întreb şi eu de ce mai scriu… Oricum mulţumesc mult pentru comment.

  3. Ada

    Mă gândeam că generația viitorului va fi cea a laptop-urilor. De fapt, probabil că laptop-uri se vor reduce din ce in ce, iar PC-urile vor ajunge un soi de laptop.

    1. Da, e corectă această afirmaţie. Ai dreptate, spre asta se tinde.

  4. Imi plac articolele tale, mai trag cu ochiul pe aici sa vad ce recomanzi 😀 Si eu caut un laptop dar inca nu m-am hotarat ce si cum…

    1. Multumesc mult Camelia ca imi urmaresti blogul si te intereseaza tot ce scriu legat de tehnologie, masini si nu numai.

  5. Eu am de doi ani un Minix 5 mini. Este o jucărie ok. Legata la un led de 19 inch este ideal pt Facebook, YouTube , filme online…

    1. Tare. Cu siguranta este util celor ce vor sa urmareasca video-uri sau chiar sa stea pe facebook.

  6. Caracteristicile scrise de tine ma cam depasesc si daca -ti spun ca eu mi-am luat laptopul pentru ca era colorat ai sa razi cu lacrimi. Din intamplare e si bun. Cu jocurile nu le prea am, adica n-am rabdare. Acum 18 ani am jucat pana mi s-a luat definitiv.

  7. nici eu nu ma pricep asa bine la calculatoare, dar ma uit mult la seriale :)) prezentarea ta e foarte detaliata si sigur e utila pentru cei priceputi in domeniu 🙂

  8. Interesant se pare ca se merge pe varianta mini in materie de pc, laptopuri.

  9. Iar revine moda cugadgeturi mini, se pare. Hm, interesant.

  10. Totul mini, dar macar are capacitate buna 🙂
    La acest tip de articol prinde bine si link spre locul unde se gaseste de vanzare sau macar un pret.

  11. Nu am vazut sa fie mentionat Playstation, am vazut ca este compatibil doar cu XBOX. Sotul meu se joaca tot timpul pe PS4 si ma gandeam ca este compatibil cu acesta.

    Mi-ar fi fost de ajutor o poza. Erau curioasa sa vad cum arata acest mini pc si l-am cautat pe google. Este foarte dragalas

  12. Mi-ar fi placut sa vad si poze ale produsului. Se pare ca calculatoarele vor sa devina mai portbile…sa ajunga precum laptopurile si poate sa intreaca tabletele!

  13. Cand vreau sa ma documentez despre tot ce tine de telefoane, laptopuri sau masini stiu unde sa revin!Blogul tau e locul perfect!

  14. Hmmm 2GB RAM mi se par puțin rău pentru specificații. Oare se pot adăuga? În rest pare foarte atractiv iar prețul nu e chiar de speriat!

  15. Eu prefer laptopul. Nu cred ca PC-ul mai are un viitor!

Leave a Comment