MasterCard testează cardurile cu senzor de amprentă

Dă şi tu share articolului

Da, ați auzit bine, MasterCard lanseaza cardul cu senzor de amprenta.

Senzorii de amprentă devin din ce în ce mai populari pe telefoanele smartphone. Este important ca telefoanele mobile să fie din ce în ce mai sigure și nimeni din cei străini să nu aibă acces la datele acestora. Dar de ce să nu fie acest .sistem implementat și în domeniul bancar.

Codul PIN va fi eliminat, așadar nu trebuie să ai ezitări atunci când plătești la un POS sau îți vei scoate banii de la un ATM. În esență se simplifică treaba, ai mai multă siguranță și un plus de confort.

O revoluție în materie de tehnologie în domeniul bancar.
Amprentele noastre care le vom seta îaninte de a folosi propri uzis cardul vor confirma plățile pe care le facem la POS-uri și nu numai. Tot ce trebuie să faci este să pui degetul pe acel loc unde este situat senzorul pentru confirmarea identității.
Senzor de amprentă pe cardurile MasterCard
MasterCard va implementa senzorul de amprentă pentru cardurile sale pentru o mai bună securitate a cardurilor. Astfel, chiar cardul nu va putea fi folosit de alte persoane din familie chiar dacă pleacă la cumpărături cu acest card și cunosc codul PIN.
Cardurile de credit și debit au fost deja testat în Africa de Sud. MasterCard speră să lanseze în celelalte țări ale lumii până la finele lui 2017.
Trebuie menționat și faptul că tehnologia aceasta sau mai bine spus timpul în care tehnologia va fi disponibilă ține de bănci pentru a adopta această nouă metodă de confirmare a identității clientului.
Banca trebuei să informeze clienții cu privire la disponibilitatea cardurile biometrice. Dacă nu ești client al unei bănci și ești interesat de un astfel de card trebuie să comanzi unul. La sediul sucursalei respective, trebuei să îți scanezi degetele într-un aparat. Acel tipar digital criptat al amprentei tale va fi stocat în cipul cardului EMV al MasterCard.
După cum spune și MasterCard, poți înregistra doar două amprente ale tale. În momentul când vei efectua o plată, terminalul respectiv va comunic acu banca verificând identitatea ta cu acea amprentă.
Personal nu cred că această tehnologie inovatoare nu putea fi adusă pe aceste carduri cu mult înainte. Probabil că ar fi creat foarte multe dispute între oameni și să nu uităm de erorile care le-ar fi avut. Nu poți fi sigur niciodată mai ales când e vorba de o tehnologie extrem de complexă.
România stă bine din acest punct de vedere, nu putem spune că există o rată mare a furturilor de carduri ca în alte țări. Atâta timp cât persoana X însușește un card prin furt, necunoscând codul PIN nu poate să aibă acces la contul bancar.
De aceea trebuie să fiți cu băgare de seamă și nu divulgați codul PIN. Este pur confidențial. Dar acest lucru nu va mai exista în scurt timp.
Nu se cunoaște foarte bine data când vor fi lansate aceste carduri, se vehiculează că vor fi disponibile udneva la sfârșitul lui 2017, și de asemenea este prea puțin probabil că acestea vor avea un succes garantat chiar de la lansare din simplul fapt că mlte persoane vor avea o oarecare reticență și cu siguranță vor rămâne multe semne de întrebare și cu siguranță erorile vor fi la ordinea zilei. Probabil din acest motiv a existat și ezitarea aceasta cu privire la dezvoltarea și implementarea acestei tehnologii în trecut.
Dețin un card MasterCard și aș vrea să văd dacă banca mea mă va chema să îmi ofere un card nou cu senzor de amprentă. Chiar sunt curios de acest aspect.
Așa va arăta cardul cu CIP 
Link 2

Voi ce părere aveți?
Dați un share și un like dacă v-a plăcut!

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

2 Thoughts to “MasterCard testează cardurile cu senzor de amprentă”

  1. Mie sincer mi se pare cam bulshit afacerea asta, daca imi permiti exprimarea. Nu stiu ce sa mai inventeze ca sa ne supunem tehnologiei si sa ne ia amprentele tuturor. Si totul pentru o baza de date, evident, ce creste constant. Mi se pare aberatie la fel ca si cartea de identitate (buletinul) biometric cu cip. Abia astept sa merg acum in vara sa mi-l schimb si sa vina vreunul sa imi spuna ca nu-mi face fara cip, sa vezi scandal.

    1. Ai dreptate, da si eu cred la fel. Nu vad o solutie viabila sincer. Inventam si inovam ca sa ne aflam in treaba.

Leave a Comment