Noile plăci video lansate de AMD RX 550 – Câte de eficiente sunt? Merită cumpărate?

Dă şi tu share articolului

Noile plăci video lansate de AMD RX 550 – Câte de eficiente sunt? Merită cumpărate?

Astăzi ne vom concentra atenția spre noile plăci video lansate de firma americană AMD.

AMD a lansat săpătmâna trecută o nouă serie de plăci video denumite RX500. Aceste plăci video sunt construite în jurul arhitecturii Polaris care a ajuns la generația a doua, iar seria RX500 aduce câteva modificări.

AMD acum câteva zile a prezentat această nouă serie de plăci grafice Raden RX 500, acestea sunt echipate cu un GPU optimizat pentru frecvențele mari ce te va ajuta să ai cea mai bună performanță în jocuri.

Pe mine personal mă bate gândul sa achiziționez o placă video performantă
din gama AMD. Un upgrade ar fi binevenit având în vedere performanța
acestor plăci noi lansate pe piață.
Un lucru bine de știut este acela că aceste plăci sunt axate pe VR având o
performanță bună pentru aceia care doresc un preț decent.
Trebuie să menționăm faptul că AMD a lansat 4 plăci video: RX 550, RX 560, RX 570, RX580. Aceste plăci video sunt un facelift la modelele anterioare RX400 din 2016.
Ca preț, putem spune că cea mai accesibilă placă este RX 550 fiind o placă destinată celor ce nu dispun de un buget mare. Prețul pentru aceasta este de 80 de dolari.
Placa rantează videouri 4X cu 60Hz. Referitor la jocuri situația să altfel. Ca jocurile să ruleze cât mai bine, trebuie ca setările jocului respectiv să fie în modul Full HD.
Aceste plăci grafice din seria Radeon RX 500 au o multitudine de noi tehnologii

 • Sunt la adoua generație de arhitectură Polaris. Aceasta este compatibilă cu DirectX 12 și Vulkan
 • Radeon Chill – este un controller avansat pentru framerate ce este disponibil Radeon RX 500. Acest controler funcționează în modul automat (când este activat) și reglează numărul de cadre pe secundă în în jocurile cele mai importante, de asemenea monitorizează viteza mişcărilor mouse-ului precum şi activitatea aceluia care joacă.
 • RX 500 are suport pentru asynchronous compute oferindu/țți o experiență cât mai bună în jocuri.

Pentru cei împătimiți ai gaming-ului de calitate și dispun de un buget ceva ai mare pot opta pentru RX 560. Această placă vcideo este poate cea mai accesibilă când vine vorba de gaming de calitate la rezoluții Full HD. Duce fără probleme jocuri ce necesită specificații avansate. Pracitc poți juca la detalii maxime fără nici un fel de problemă. DE asemenea a obținut rezolutate bune și la gaming 4K.

Placa are 2GB de memorie pe GDDR5 și cu toate astea este cu 57% mai performantă față de precedenta placă video R7 360
Prețul pentru RX 570 de GB costă 949 LEI iar prețul pentru RX 580 costă 1349 LEI.

Merită cumpărate?

Da, merită deoarece oferă o perforanță în jocuri și filme cu peste 50%. Cea mai ieftină placă video entry-level este una foarte bună iar diferneța se vede față de generațiile anterioare.  Sunt construite în jurul unei tehnologii noi Polaris. Este adevărat, plăcile video nu vin cu tehnologii revoluționare dar oferă o performanță mai bună față de generația precedentă. Să nu uităm faptul că în fiecare an tehnologia avansează.  De ce să nu beneficiem de aceasta?

Dacă aveți de gând să faceți un upgrade la PC, ori sunteți gameri  aceasta poate fi o soluție bună dacă nu vă plac plăcile de la ASUS.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

11 Thoughts to “Noile plăci video lansate de AMD RX 550 – Câte de eficiente sunt? Merită cumpărate?”

 1. Sincer, nu ma pricep deloc.
  Sotul meu se ocupa de tot ce e nevoie asa ca nu pot spune decat ca inteleg ce spui…in mare.
  Dar imi dau seama ca te-ai documentat si stii tu ce ai scris, banuiesc ca doar cei care sunt in domeniu pot sa aduca argumente ori contraargumente la ceea ce ai scris.

  1. Da, mulțumesc pentru comment. Ai perfecta dreptate. Așa și este.

 2. Pfff, mereu am avut o dificultate în a înțelege partea de hardware și chestii de genul acesta. Deși îmi place partea de software mult. Așa că astfel de articole prind bine când ai nevoie de reînnoiri.

  1. Da, corect. Te cred.

 3. Hmm, nu ma pricep la chestii tehnice. Pc-ul nostru a decedat de mult, acum folosim un laptop, care isi face cat de cat treaba. Multumesc pentru recomandari!

 4. Placile astea cred ca sunt bune doar ca sunt scumpe. Probabil ca pentru cei care vor un calculator care sa zbarnaie, este perfect

 5. Azi ma uitam online la un laptop. Uite asa, mai am inca un criteriu de alegere.

 6. Din nefericire nu ma pricep deloc, insa stiu pe cineva care v-a fi interesat de acest subiect.

 7. De cand ma stiu, am avut laptop si nu am avut nevoie de upgrade la el, de obicei imi cumpar ceva mai scump si ma tine cativa ani, pana la urmatorul upgrade. Al meu sot merge pe varianta desktop pentru ca face multa editare foto si chiar imi povestea ca are nevoie de o noua placa video si un nou procesor si ia in considerare AMD, cred ca la astea se referea 🙂

 8. Anonim

  Placile au inca un pret prea mare pt ce ofera.. dif dintre rx 550 si rx 460 e de 100ron dar ca performanta e o gluma sa incercam se le comparam rx460 e mult mult peste.. rx560 se apropie la pret de 1060 iar nu are rost sa vb.. in momentul de fata ofera prea putin .. am vazut in afara ca preturile sunt mult mai mici de cat la noi poate acolo ar merita ..faci campanie amd? nu ai cum sa recomanzi asa cv la preturule actuale

  1. Da, dar ţinând cont că este vorba despre o tehnologie nouă se xplică preţul. Vca mai scădea cu siguranţă preţul dar vor apărea alte noi tehnologii şi alte modele. Aşa este oriunde în orice domeniu fie caă vorbim de cel auto sau alte domenii. Dar să ştii că o să rupă gura târgului aceste plăci video.
   Şi nu,nu fac campanie AMD.

Leave a Comment