Vestea de la Dacia așteptată de milioane de români. Când apar noile modele, când începe producția la Duster și Bigster

Dă şi tu share articolului

Obiectivele Dacia sunt cât se poate de precise și de bine definite pentru următorii ani. Acum știm când vor ieși din uzina de la Mioveni vehicule nou-nouțe și versiuni îmbunătățite ale unor modele cunoscute.

Potrivit lui Mihai Bordeianu, directorul general al Dacia România, noua generație Dacia Duster va începe să fie produsă la Mioveni peste câteva săptămâni, după cum a relatat Economedia.ro. Având în vedere că Duster a fost cel mai bine vândut SUV din Europa în ultimii șase ani, există un interes foarte mare pentru noul model.

Ce urmează pentru Dacia

Ce ne îngrijorează, mai exact? În realitate, în scurt timp, vom avea un acord de fabricație și vom putea începe producția următoarei generații Duster la Mioveni. Iar acest lucru este cu adevărat remarcabil. Discutăm despre cel mai bine vândut SUV din Europa în ultimii șase ani, la nivel de retail, în ultimii șase ani. Toată lumea de la Centrul Tehnologic Titu, de la Centrul de Excelență în Design din București și de pe platforma de la Mioveni este mândră de acest lucru, potrivit lui Mihai Bordeanu.

Mult-așteptatul Bigster este așteptat să fie lansat în jurul începutului anului 2025. “Și nu ne oprim aici: vom introduce Bigster, o mașină de segment C mai mare decât Duster, la începutul anului 2025. Evident, trebuie să muncim din greu anul viitor pentru a fi pregătiți să îl construim în 2025, iar acest lucru reprezintă o provocare semnificativă. Bordeanu a precizat: “Modelul a ajuns deja la Centrul de Proiectare și va ajunge în curând la Centrul Tehnic din Titu.

Performanța Dacia și Ford, în România

După nouă luni din acest an, În România s-aa produs 375.860 de automobile, din care 234.530 sunt vândute sub marca Dacia și 141.330 sub numele Ford Otosan. Deși acest lucru nu reprezintă un regres semnificativ pentru sectorul auto românesc, este important de reținut că datele menționate mai sus indică o scădere de 1,8% față de aceeași perioadă din 2022.

Cu toate acestea, având în vedere că Dacia va lansa noul Duster, iar Ford Otosan va începe fabricarea noului model Transit Courier, lucrurile ar putea sta mult mai bine anul viitor. În prezent, Dacia Mioveni asamblează până la 1400 de vehicule în fiecare zi.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment