S-a lansat alternativa la ChatGPT: Ce este xAI, noua companie de inteligență artificială a lui Elon Musk

Dă şi tu share articolului

La sfârșitul săptămânii trecute a avut loc lansarea noului proiect de inteligență artificială al lui Elon Musk, xAI. Așa cum am spus, acest weekend a marcat lansarea Musk AI pentru un număr limitat de clienți.
Înlocuitorul lui Musk pentru ChatGPT

După luni de speculații, se pare că următoarea întreprindere de inteligență artificială a lui Elon Musk, xAI, este aproape de noi. Cunoscutul guru al rețelelor sociale și CEO al Tesla a declarat pe Twitter și X că proiectul său de inteligență artificială va lansa primul său model pe 4 noiembrie.

Deoarece este disponibil doar pentru un “grup select”, aceasta este, în esență, o fază beta, dar Musk nu a spus cine a fost ales. Modelul AI va fi limitat la “VIP-uri” precum Tucker Carlson, Chaya Raichik sau harnicul Catturd, sau va fi ales la întâmplare? Oricine poate pune această întrebare.

Când vine vorba de inteligența artificială, Musk promite lumii – afirmând că “în unele privințe importante, este cea mai bună care există astăzi”. Vom vedea care sunt “opțiunile importante” care îl diferențiază de concurență, deoarece se va confrunta cu concurența de la OpenAI, Google, Meta și mulți alții.

La propriu, “să înțelegem adevărata natură a universului” este obiectivul său declarat. Să întrebi un chatbot la ce hotel să te cazezi sau ce să faci cu doi castraveți și o pungă de spanac este foarte departe de acest obiectiv.
Chatbotul “Grok” de la xAI va fi accesibil doar membrilor X Premium+.

La primul Summit privind siguranța IA, organizat săptămâna trecută în Marea Britanie, unde atât SUA, cât și Marea Britanie au promis investiții în IA, Elon Musk a ținut un discurs. Mai mult, Musk ar putea încerca să ia “vântul din pânzele companiei”, deoarece OpenAI găzduiește astăzi, 6 noiembrie, primul său DevDay. Nu numai că cele două afaceri sunt concurente, dar înainte de a se certa, Musk și Sam Altman au fost membri inaugurali ai consiliului de administrație al OpenAI în 2015.

Grok va fi amuzant în comentariile sale, potrivit lui Elon Musk, și va avea acces în timp real la informații de la X, fostul Twitter.

După ce va ieși din teste, noul startup de inteligență artificială al lui Elon Musk, xAI, își va pune chatbotul la dispoziția clienților planului Premium+ de 16 dolari/lună al X. Grok, un sistem care își propune să rivalizeze cu ChatGPT de la OpenAI, a început să fie pus la dispoziția unei baze limitate de utilizatori la sfârșitul săptămânii trecute.

Musk a dezvăluit că AI-ul conversațional de pe X va răspunde cu mult umor asemănător cu al său, împărtășind câteva capturi de ecran ale sistemului. Directorul general a continuat să sublinieze avantajele companiei față de rivali, scriind pe Twitter: “Grok are acces în timp real la informații prin intermediul platformei X, ceea ce reprezintă un avantaj masiv față de alte modele”.

Musk a afirmat că “va fi disponibil pentru toți abonații X Premium+” atunci când va ieși din versiunea beta, deși în prezent nu există un program public pentru momentul în care acest lucru se va întâmpla.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment