Uniunea Europeană amendează extremismul online

Dă şi tu share articolului

Uniunea Europeană amendează extremismul online

Uniunea Europeană este pe cale să reducă și mai mult extremismul online. În prezent europeana lucrează la un proiect de lege prin care rețelele sociale pot fi amendate destul de drastic dacă găzduiesc postări extremiste și permit utilizatorilor să posteze ştiri natura extremistă care incită la violență și la ură rasială.

Acest lucru consider că este binevenit în contextul în care extremismul în Europa capătă nuane tot mai mari în statele vestice şi este pe cale să se amplifice tot mai mult. Protestele privind străinii şi refugiaţii au loc în fiecare an şi nu este de dorit să se ajunge la tragedii şi la violenţe din ce în ce mai mari care să culmine chiar cu moartea.Site-urile accesibile din Uniunea Europeană
În prezent situația în interiorul Uniunii Europene știi destul de buna intrucat cât vedem clar că sau înregistrat progrese semnificative în eliminarea acestor postări care a fost raportate de alți utilizatori din cadrul  rețele. După cum știm YouTube are o politică destul de strictă privind promovarea extremismului Dar și el lucruri de natură să genereze conflicte interetnice. YouTube la capitolul aceasta stă foarte bine și asta ne surprindem pentru că video ce este uploadat este supusă examinării de către un operator, care mai apoi decide dacă este ok să rămână postat sau șters şi eventua utilizatorul să primească strike privind încălcarea termenilor şi condiţiilor aferenţi.Și după cum spuneam mai sus aceste practici există deja dar există și o lege care sa reglementeze extremismul online pe toate saiturile de profil care sunt accesibile în Uniunea Europeană.

Comisia Europeană lucrează la un proiect de lege care va amenda rețelele sociale care nu șterg postările raportate de către utilizatori ca fiind extremiste. Este drept că rețele sociale trebuie să am aceste postări în timp rezonabil însă nu este gata clară privind ștergere acestora.

Cu siguranță legea va fi votată și aprobată în Parlamentul european și va intra în vigoare în scurt timp.

Este interesant că amenzile ar putea crește în funcție de durata de timp privind ștergerea acestor postări de natură extremistă. În mod normal acestor postări sau videoclipuri ar trebui să fie realizată cât mai repede cu putință în maxim 30 de minute. Este interesant că legea se aplică siteurilorîn care sunt accesibile în statele din Uniunea Europeană indiferent că aceste rețele sociale sunt din Statele Unite sau din Europa sau din alte părți ale lumii acest lucru este irelevant.

Până acum rămâne la latitudinea rețelelor sociale elimină conținutul periculos însă existand o bază legală lucru ii forțeza se elimină postările cu pricina cât mai repede.

Referitor la amenzi nu știm în prezent cât de mari vor fi amenzile având în vedere că giganți precum Google Facebook YouTube au o putere destul de mare un buget gigantic. Dacă amenzile vor fi mici cu siguranță o foarte multe dintre postări nu vor fi analizate și vor fi ignorate dar asta rămâne de văzut va fi votată și promulgată legea în Parlamentul European.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment