Facebook are o nouă ,,armă” privind combaterea ştirilor false (fake news)

Dă şi tu share articolului

Utilizatorii care postează ştiri pot fi evaluaţi pe o scară de la 0 la 1. Facebook a implementat o nouă funcţie ce permite utilizatorilor să poată evalua pe alţi utilizatori când postează anumite lucruri. Acest lucru este bine venit în contextul în care Facebook duce o campanie grea privind ştirile false ce apar din ce în ce mai mult pe reţeaua socială.

Facebook astfel combate dezinformarea şi evaluează creibilitatea utilizatorilor prin această scală de la 0 la 1. Directorul de produs al companiei, Tessa Lyons a afirmat toate aceste lucruri.
Compania americană Facebook a a dezvoltat acest siste de evaluare în cadrul eforturilor de cobatere a ştirilor false ce deveneau din ce în ce mai multe.
Raportarea ce e drept are multe beneficii dar îţi poate băga şi beţe în roate pentru că pot fi raportaţi din pură răutate utilizatori chair dacă ei au postat lucruri normale ce nu sunt spam sau ştiri false iar asta ar atrage după sine blocarea acestora până la o eventuală reexaminare a acestora.
Facebook a pus bazele acestei tehnologii care va aduce multe beneficii. Astfel utilizatorii pot raporta conţinutul respectiv, ştiri false, extremism etc. Însă cum spuneam mai sus, utilizatorii pot raorta în modfals pe alţi utiliztori ducând în eroare adminsitratorii facebook. Asta ar trebui să duce în exmaninarea utilizatorilor raportaţi greşit care nu au încălcat politicile de produs ale Facebook şi deblocarea acestora dacă au fost blocaţi în mod eronat.
Şi după cum spunea şi Directorul de produs al Facebook Lyons ,,Nu este neobişnuit ca utilizatorii să ne spună ceva fals raportând un anumit utilizator pentru că nu sunt de acord cu premisa unui articol sau atacând un anumit publisher”
Să discutăm puţin şi despre scala cuprinsă între 0 şi 1. Ei bine această scală nu este concepută ca un undicator absolut al credbilităţii unei persoane nefiind un scor al reputaţiei acordat utilizatorilor.
Este totuşi o unealtă eficientă dacă stai să te gândeşti la măsurarea credibiltiţii.
 Facebook mai monitorizează şi utilizatorii care au tendinţa de a raporta conţinutul problematic de alţi utilizatori de pe reţeaua socială ce nu sunt consideraţi credibili de către alţi utilizatori.

Este drept că mai multe instrumente ce se află la îndemână utilizatorilor aduce şi neplăceri privind raportarea greşită a utilizatorilor de bună credinţă dar cu toate astea Facebook a evoluat foarte mult şi asta se vede cu toate că în trecut şi în prezent se confruntă cu multe hibe cum ar fi conturi închise fără un fundament doar pentru că acel user era văzut ca un spammer.Dacă v-a plăcut adţi şi voi un share şi un like!

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment