Un număr record de automobile electrice ar urma să fie vândute în acest an în China/ Tesla şi BYD domină piaţa

Dă şi tu share articolului

Potrivit Agerpres, care citează Bloomberg, se anticipează că în acest an China va vinde un număr record de șase milioane de automobile electrice, datorită cererii explozive de vehicule ecologice.

Livrările de vehicule electrice s-au dublat în iulie, ajungând la 486.000 de unități, potrivit datelor publicate marți de Asociația Producătorilor de Automobile din China (CPCA), reprezentând 26,7% din cele 1,84 milioane de autoturisme înmatriculate în China.

Având în vedere aceste date, CPCA a decis să își majoreze previziunile anterioare privind vânzarea a 5,5 milioane de vehicule electrice în acest an, ajungând la un record de șase milioane de unități.

Noua prognoză, care dublează cele 2,99 milioane de vehicule electrice care se așteaptă să fie înmatriculate în China în 2021, subliniază creșterea semnificativă a cererii de vehicule ecologice în această țară și dificultățile cu care se confruntă producătorii auto tradiționali în adaptarea la o piață care devine rapid ecologică.

În plus, Asociația Producătorilor de Automobile din China (CPCA) a declarat că previziunea sa proaspăt actualizată de șase milioane de vânzări de mașini electrice în 2022 este încă “destul de prudentă” și se așteaptă să fie revizuită încă o dată în cursul celui de-al patrulea trimestru.

Potrivit CPCA, producătorul auto american Tesla Inc. a vândut 28.217 vehicule electrice în luna iulie, dintre care 8.461 au fost vândute pe plan local și 19.756 au fost exportate, în principal în Europa și Asia.

Dacă aceste estimări sunt corecte, livrările de vehicule electrice Tesla fabricate în China sunt în scădere cu 64% față de luna iunie. Această scădere se datorează în principal cerințelor de modernizare a uzinei din Shanghai, care fac parte dintr-un plan de creștere a capacității de producție a uzinei la un milion de vehicule pe an.

BYD Co, un producător auto chinez, a anunțat anterior că a vândut 162.530 de vehicule în luna iulie, inclusiv modele electrice cu baterii și hibride plug-in.

Chiar dacă Tesla și BYD domină piața chineză a vehiculelor electrice, o serie de întreprinderi mici au început să câștige cotă de piață pe măsură ce cererea crește.

De exemplu, rivalul Leapmotor Technologies Ltd. a livrat luna trecută un număr record de 12.044 de vehicule electrice, în timp ce Hozon New Energy Automobile Co. a furnizat 14.037 de vehicule electrice luna trecută, dintre care 1.382 au fost livrate în străinătate.

Pentru a ajuta sectorul auto să se redreseze în urma restricțiilor și carantinei care au afectat vânzările la începutul acestui an, autoritățile centrale și locale din China au luat măsuri.
În luna mai, guvernul de la Beijing a redus cu 50% taxele pentru achiziționarea de mașini cu emisii reduse, iar oficialii municipali au dezvoltat, de asemenea, reduceri și stimulente pentru a-i atrage pe consumatori să treacă la un vehicul cu emisii reduse.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment