Tesla (TSLA) domină în continuare piața mașinilor electrice din SUA, cu o cotă de piață de 68%.

Dă şi tu share articolului

Tesla domină în continuare piața americană a mașinilor electrice, acum cu o cotă de piață de 68%. Această cotă este în scădere pe măsură ce tot mai multe vehicule electrice ajung pe piață. Însă, declinul este lent, iar producătorul auto își crește volumul de livrări în SUA.

De ani de zile, Tesla a dominat piața automobilelor electrice în țara sa de origine. Este de așteptat ca stăpânirea Tesla pe piață să se erodeze pe măsură ce mai multe opțiuni EV vor apărea și vor contribui la creșterea pieței americane, dar, deocamdată, piața EV din SUA este încă extrem de dependentă de producția și livrările Tesla.

Pentru întregul an 2020, vehiculele Tesla au reprezentat 79% din vehiculele electrice noi înmatriculate în Statele Unite.

În 2021, această cifră a scăzut la 69,95%, dar este încă impresionant, volumul livrărilor de EV-uri crescând semnificativ pe parcursul anului, împreună cu prețurile Tesla.

Acum avem cifrele pentru prima jumătate a anului 2022, iar Tesla își menține dominația cu o cotă de piață de 68% pe piața EV din SUA. Această cifră se bazează pe datele de înmatriculare de la Experian.

Unde lucrurile devin impresionante este atunci când te gândești că Tesla a reușit să își mențină poziția de lider, sau mai exact să piardă doar 1% din cota de piață, în timp ce alți producători auto care produc vehicule electrice și-au crescut livrările în SUA cu 58% în prima jumătate a anului.

Tesla Model Y și Model 3 sunt în continuare pe primul și al doilea loc, iar Mustang Mach-E se află pe un loc trei, în ciuda faptului că Ford și-a dublat livrările de vehicule electrice până acum în acest an.

Iată topul celor mai bine vândute 10 vehicule electrice în Statele Unite până în prezent în acest an:

Tesla Model Y: 103, 215 unități
Tesla Model 3: 97.075 de unități
Ford Mustang Mach-E: 18.399 de unități
Tesla Model S: 15.317 unități
Tesla Model X: 13.384
Hyundai Ioniq 5: 13.200 de unități
Kia EV6: 12.036 unități
Nissan Leaf: 7.911
Kia Niro EV: 6.931 unități
Polestar 2: 4.873 unități

Se așteaptă ca Ford să se adauge în curând în top 10 cu F-150 Lightning. În timp ce au existat doar 1.288 de livrări ale pick-up-ului electric în prima jumătate a anului 2022, Ford a livrat alte 2.173 de unități numai în luna iulie, potrivit datelor de înmatriculare.

Cu toate acestea, Tesla ar putea foarte bine să reușească să își mențină avansul din prima jumătate a anului, în funcție de accelerarea producției Model Y la Gigafactory Texas.

Livrările de EV-uri ale Volkswagen în SUA au scăzut cu 17% până în prezent în acest an, dar se așteaptă ca acestea să își revină în a doua jumătate a anului datorită începerii producției VW ID.4 în Tennessee.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment