Când se încarcă cardurile sociale

Dă şi tu share articolului

Potrivit Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, până miercuri au fost distribuite peste 2 milioane de carduri pentru alocația de hrană și masă caldă de 250 de lei. Toate cardurile vor fi distribuite până la sfârșitul săptămânii următoare (MIPE).

“Peste 2 milioane de carduri au fost deja distribuite, iar toate cardurile vor fi distribuite până la sfârșitul săptămânii viitoare.
Ne așteptăm ca această zi să marcheze și sfârșitul procesului de distribuție.

Nu există nicio șansă ca vreunul dintre beneficiarii eligibili să nu primească acest sprijin, potrivit unui comunicat al MIPE transmis miercuri AGERPRES. Singura excepție posibilă ar putea fi în cazul persoanelor care nu au fost găsite la domiciliu pentru a primi cardul sau care nu au răspuns la notificarea reprezentanților Companiei Naționale Poșta Română.

Până la sfârșitul anului, se încarcă vouchere de 250 de lei la fiecare două luni. Aceste sume sunt valabile timp de 12 luni de la data încărcării.
Ca urmare, tranșa IV poate fi utilizată până în decembrie 2023, dacă este încărcată în decembrie 2022.

Atunci când sunt distribuite, cardurile sunt însoțite de scrisori care includ instrucțiuni de utilizare (împreună cu codul PIN), o listă a magazinelor în care pot fi utilizate și un număr de telefon în caz de probleme.

Numai cei care primesc cardurile pot să le folosească.
În circumstanțe extraordinare, în cazul în care beneficiarul nu poate vizita comercianții pentru a utiliza asistența, acesta poate da cardurile unei rude apropiate sau unui prieten, dar numai cu actul de identitate al acestuia.

Beneficiarii sunt îndemnați să ia legătura cu Serviciul Clienți al emitentului pentru a afla mai multe informații despre soldul curent al cardului sau creditul disponibil, precum și alte detalii.

Înainte de fiecare plată a unui voucher social, Ministerul Muncii și Solidarității Sociale (MMSS) va actualiza listele de beneficiari pentru a reflecta orice modificări față de listele anterioare.

“Toate cele 2,5 milioane de carduri sociale au fost emise și distribuite, iar procesul este aproape finalizat.
Românii neajutorați vor putea primi acum 1.000 de lei, distribuiți în patru tranșe, pentru hrană și masă caldă, grație suportului electronic.
După cum puteți vedea din e-mailurile noastre săptămânale, toți cei implicați lucrează din greu pentru a accelera procesul, iar pentru asta, vreau să le mulțumesc încă o dată”, potrivit comunicatului de presă, a declarat Marcel Boloș.

Tichetele sociale se acordă pensionarilor înscriși în sistemul public de pensii, pensionarilor înregistrați la casele de pensii sectoriale și beneficiarilor de drepturi prevăzute de legi speciale, plătite de către casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, al căror venit net lunar propriu este mai mic sau egal cu 1.500 lei; persoanelor cu handicap grav, accentuat sau mediu al căror venit net lunar propriu este mai mic sau egal cu 1.500 lei; familiilor cu cel puțin doi copii în întreținere; familiilor care au stabilit dreptul la ajutorul social în condiţiile Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare; persoanelor fără adăpost, aşa cum acestea sunt reglementate potrivit prevederilor legale în vigoare. AGERPRES/(AS – autor: Andreea Marinescu, editor: Mariana Nica, editor online: Anda Badea)

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment