Uimitorul proiect Facebook vă va„citi” gândurile. La ce vrea, de fapt, să folosească această brățară

Dă şi tu share articolului

Stiu ca acest lucru s-a dorit dintotdeauna ca cineva sau ceva sa poata sa citi gandruile altei persoane. S_au facut experimente in acest sens dar nu s-a ajuns la un rezultat.
Ei bine de datae asta Facebook pare ca ar reusi sa faca si asta printr-o bratara

Anul trecut, Facebook a lansat un proiect de cercetare numit Project Aria, care va ajuta compania să facă ochelari de realitate augmentată. În acele timpuri, Facebook a propus o viziune că un astfel de dispozitiv ar putea prelua în cele din urmă multe dintre funcțiile pe care le folosim în momentul de față pe telefoanele smartphone, cum ar fi apelarea prietenilor sau căutarea de rute.

Acum, compania oferă o nouă perspectivă asupra modului în care utilizatorii controlează în cele din urmă realitatea augmentată: prin încheietura mâinii.

Conform cercetătorilor de la Reality Labs de pe Facebook, ideea este de a utiliza o tehnică numită electromiografie sau EMG, care poate detecta semnale nervoase care se mișcă prin încheietura mâinii. Un dispozitiv purtat la încheietura mâinii cu un senzor special poate interpreta aceste semnale și le poate transforma în „comenzi digitale”. Aceste semnale pot fi apoi folosite pentru a controla echipamente sau interfețe AR.

„Nu este ca și cum ai citi gândurile. Gândește-te astfel: fă o mulțime de poze și apoi alege să le împărtășești doar unele dintre ele. În mod similar, ai multe gânduri și totuși alegeți doar să acționați după unele dintre ele. Când se întâmplă acest lucru, creierul îți trimite semnale către mâini și degetele trimite și prin asta practic le spune să se miște într-un mod specific pentru a efectua acțiuni precum tastarea și glisarea.

Este vorba despre decodarea acestor semnale de la încheietura mâinii – acțiunile pe care ai decis să le faci – și convertirea lor în comenzi digitale pentru device. “

Facebook vrea să „citească gândurile”.

Facebook a spus că un avantaj al utilizării acestui sistem este că EMG este atât de precis încât poate „înțelege mișcarea unui deget mic de un milimetru”. În cele din urmă, atâta timp cât există o „intenție”, s-ar putea să nu fie necesar să vă mișcați degetele. Această acuratețe poate face, de asemenea, experiența navigării pe interfețe AR mult mai rapidă decât modul nostru actual de interacțiune cu tehnologia.

De exemplu, cercetătorii Facebook spun că EMG le poate permite oamenilor să scrie mai rapid pe o tastatură virtuală decât pe o tastatură mecanică.

Cu toate acestea, pentru moment, Facebook încă ajustează cu atenție baza interacțiunii EMG. Compania a introdus o metodă interactivă numită „clic inteligent”, care permite utilizatorilor să „facă clic” pe meniu și să își miște degetele inteligent. Interfața poate fi, de asemenea, ajustată pe baza informațiilor contextuale și a ceea ce c unoaște despre dvs., cum ar fi așteptarea unei liste de redare atunci când sunteți pe punctul de a alerga.

Brățara AR este încă în curs de dezvoltare

Sean Keller, director de cercetare la Facebook Reality Labs, a declarat: „Sistemul va putea face inferențe profunde despre ceea ce ați putea face în diverse situații pe baza informațiilor pe care alegeți să le împărtășiți despre dvs. și despre împrejurimi”

Keller și alți cercetători au subliniat că această lucrare este încă la început și că orice dispozitiv de calitate consumator va dura mulți ani.

Keller și alți cercetători au subliniat că această lucrare este încă în fază incipientă și că orice dispozitiv pentru consumatori va dura mulți ani.


În plus față de principiul de funcționare al AR controlat de încheietura mâinii, compania facebook trebuie să rezolve și alte probleme. Cum ar fi problemele uriașe de confidențialitate care va veni cu platforma AR sunt întotdeauna gestionată de Facebook. Dar cu toate astea, oferă o perspectivă interesantă asupra modului în care Facebook vede viitorul realității augmentate și care sunt perspectivele sale pentru viitor.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment