Uber vrea să știe tot ce vorbești în timpul cursei spunând că e pentru siguranța ta

Dă şi tu share articolului

Uber pune la cale ceva neobișnuit și anume să introducă mai multe funcții în aplicația sa. Una dintre ele va ajuta compania americană să știe tot ce faci în timpul cursei. Și susține că e spre binele tău. Doar că nu toate-s roz așa cum par la prima vedere.

Acest lucru duce la o violare a intimității clienților și o încălcare a legii. Compania Uber va lansa o funcție-test prin care va înregistra audio tot ce se întâmplă în timpul curselor. Această funcție, susțin americanii, va fi introdusă pentru siguranța celor din mașină: atât șofer, cât și pasageri. Această funcție va fi testaetă începând cu luna viitoare doar în Mexic și Brazilia. Ulterior, ar putea fi introdusă în Statele Unite și, probabil, în celelalte țări în care există Uber, inclusiv la noi în România.

Odată cu începerea cursei Uber șoferii vor putea activa autmoat înregistrarea audio a tuturor curselor, în timp ce pasagerii vor avea la dispoziție tool-ul Safety Toolkit. Nu e clar deocamdată dacă aceasta se setează manual înainte de fiecare cursă.

Șoferii vor putea activa automat

Uber naște controverse cu noua funcție de înregistrare audio

Dacă pasagerii, de exemplu, au funcția activată și sesizează o problemă, atunci pot apela la serviciul pentru suport clienți. Iar înregistrarea audio va sta în picioare drept dovadă a neregulilor semnalate. Uber susține că toate aceste date vor fi criptate, dar îngrijorările sunt mari. Nu mai vorbim de faptul că încalcă dreptul la intimitate.

Ei bine aceaSta funcție generează multe discuții pe interent. Practic este vorba de confidențialitate care nu va mai exista în mașinile Uber.Vei fi înregistrat în timpul cursei, indiferent dacă ești pasager sau șofer și Uber va avea acces la microfonul telefonului tău. Ce mai spui de asta?
Deci, dacă suni pe cienva de pe telefonul tău în timpul cursei. Înregistrarea unui apel este interzisă fără acordul ambelor părți implicate. Situația e cu atât mai complicată cu cât doi pasageri pot purta o conversație privată pe bancheta din spate.

Uber susține că ia în calcul toate aceste îngrijorări și că lucrează ca totul să fie bine. Dar trecutul companiei este și așa unul controversat. Personal nu înțeleg de ce ar face astea? Să fim serioși ei doresc ca serviciile săfie îmbunătățite prin intermediul inregistrării conversatiilor? Ei bine, nu. Este vorba de o spionare care are un scop ascuns.

Americanii s-au confruntat în trecut cu probleme legate de siguranța pasagerilor, inclusiv cu acuzații de agresiune sexuală din partea șoferilor. Deci și la Uber se întâmplă asta, nu doar în taxiurile normale. Cel puțin 103 șoferi au fost în această situație, fiind bănuiți că și-au agresat, sub o formă sau alta, pasagerii.
Personal nu doresc ca această funcție să existe.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment