Primii fulgi de zăpadă a făcut ca service-uri auto arhipline pentru schimbare anvelopelor de iarnă

Dă şi tu share articolului

NIci nu a început bine iarna și serviceurile auto deja sunt arhipline. Primii fulgi de zăpadă au alimentat și mai mult graba șoferilor de a-și schimba cauciucurile de vară cu cele de iarnă.

Primii fulgi de zăpadă și vremea rea din aceste zile i-a detemrinat pe șoferi să dea buzna la serviceuri pentru schimibarea anvelopelor de iarnă. „Legea cauciucurilor de iarnă” a intrat în vigoare în anul 2011. Ordonanța nr.5/2011.

Potrivit Codului Rutier, cauciucurile de iarnă nu sunt obligatorii începând în sezonul rece. În cazul condițiilor meteo nefavorabile în orice altă perioadă a nului (ninsoare, gheață, mâzgă) în cazul în care se circulă pe drumuri publice.

Serviceurile sunt foarte pline fiind o cerere destul de mare în această perioadă. Capacitatea multor service-uri este atinsă la maximum. Din păcate din cauza numărului tot mai mare de mașini care ajun la service pentru schimbarea cauciucurilor există destule service-uri care refuză cererile. Această situația se datorează temerii tot mai mare de a lua amendă pentru nemontarea cauciucurilor de iarnă.

Prețul eptnru schimbarea avnelopelor începe de la 150 de lei. Serviciul include demontat-montat roată, jantat anvelopă și echilibrat. Trebuie să fim atenți la gradul de uzură al anvelopei, anvelopa să nu fie mai veche de 8 ani.

Șoferii circulă pe drumuri cu zăpadă, gheță, mâzgă sau polei și trebuie să aibă montate la mașină anvelope de iarnă. Dacă circulă fără astfel de anvelope, pe asemenea drumuri, șoferii pot primi amenzi de până la 2.900 de lei.
Iar pentru a alege înțelept anveloele de iarnă Poliția Română ghid despre anvelopele de iarna și cât de multă siguranță ne oferă pe un carosabil alunecos”. Se arată într-un comunicat al Poliției Române.

Voi cum procedați? Când vă schimbat anvelopele? Ați fost vreodată prinși nepregătiți?

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment