Supermarketul din România care renunță la casieri – Cum vor plăti clienții?

Dă şi tu share articolului

După Marea Britanie a venti timpul și în România să existe case unde clientul devine casier. E drept că mulți au afirmat faptul că asta ar putea fluidiza mult procesul de cumpărare scandându-ți singur produsele și plătind.

Pe de alta parte motivul este reprezentat clar de disponibilizarea sau ne scoaterea la concurs de posturi de casier din omtive strict economice. Multe supermarketuri doresc asta. De ce ar plăti asigurare la pensii și asigurare medicală unui angajat când mai bine plătesc o taxa de mentenanță anuală pentru acele case rapide (roboți)?

Este o investiție dar se amortizează în timp. Ca atare de multă vreme se vorbeste faptul că joburile vor fi înlocuite cu apariția roboților sau prin soluții de automatizare. Un supermarket din România face deja un pas mare în această direcție. E drept că mai există și Auchan. Dar acolo o casieră îți va scana produsele apoi ulterior vei plăti la acei roboți. În cfazul de față clientul își scandează produsele și plătește.

Mega Image a anunțat că începe să renunțe, treptat, la forța de muncă umană de la casele de marcat. Cum spuneam și mai sus, companiile doresc asta pentru a nu le plăti salarii și asigurările de pensii. Practic, casierii vor fi înlocuiți cu sisteme de tipul self-scan. Până la sfârșitul anului, aceste noi sisteme se vor regăsi în 10 supermarketuri din București.

Dacă proiectul va avea succes, acesta va fi extins în toate magazinele Mega Image din Capitală și din orașele în care acesta există. Procesul de instalare a caselor de marcat self-scan a fost început deja, iar primele astfel de sisteme au apărut în unitatea din Plaza România și la o altă unitate din Barbu Văcărescu. Mega Image self-pay probabil va fi apreciat de unii dacă își va dovedi utiltiatea și detestat de ceilalți.

Cum funcționează casele self-scan de la Mega Image

Odată cu introducerea caselor self-scan, îți vei putea scana singur produsele, după care le plătești fie prin cash sau card. Ai în față un ecran ca și casiera iar acolo vei alege metoda de plată cash sau card. În Plaza, de exemplu, se poate plăti, deocamdată, numai cu cardul. Dar va fi introdusă și plata în numerar.

Prima unitate în care a introdus acest tip de case este concept-store-ul din str. Barbu Văcărescu, unde compania are patru astfel de case rapide self-pay.

Încă de anul trecut, Mega Image monitorizează prin sisteme inteligente numărul de clienţi, stocurile, numărul de persoane de la casele de marcat și există și afișare digitală pentru publicitate personalizată.

Promovarea produselor se poate face adaptat pe segmente de cumpărători, zone de interes ale potențialilor clienți, iar clienţii pot primi asistenţă mai uşor printr-un sistem electronic prin care angajații din magazin sunt chemaţi.

Mega Image face parte din grupul belgian Ahold Delhaize și este unul dintre cele mai mari lanțuri de supermarketuri din România cu o reţea ce cuprinde în prezent aproximativ 720 de magazine la nivel național în Bucureşti, Cluj-Napoca, Constanţa, Ploieşti, Braşov, Târgovişte, Timișoara şi alte oraşe din ţară. Anul trecut, Mega Image a raportat o cifră de afaceri de 5,7 miliarde de lei, cu 17% mai mare decât în 2017.

Vreau să știu părerea voastră despre aceste case rapide?

Dați și voi un share și un like!

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment