Trucuri ca să faci fotografii mai bune, în 2023, dacă ești pasionat de această artă

Dă şi tu share articolului

O pasiune cu adevărat minunată este fotografia, mai ales dacă ai abilitățile și resursele necesare pentru a o susține.

În funcție de stilul de fotografie preferat, un aparat foto decent costă astăzi mai mult de 10.000 de lei, fără să mai vorbim de obiectivele sau accesoriile de care ați putea avea nevoie.

Prin urmare, fiecare își folosește cât mai bine resursele.
Chiar dacă aparatul tău foto nu este chiar cel mai nou model, nu există niciun motiv pentru care să nu încerci să faci fotografii mai bune.
Pot să vă spun din experiența personală că puteți face fotografii cu un aparat foto de bază – în limita rațiunii, bineînțeles.

Prin urmare, acest articol se va axa în primul rând pe cum să te folosești, mai degrabă decât pe ce aparat foto ar trebui să cumperi dacă câștigi premiul cel mare sau chiar este necesar cum să îl folosești pe cel pe care îl deții deja.

Câteva sfaturi utile pentru a face fotografii mai bune în acest an

Pentru a obține o fotografie bună, trebuie mai întâi să faceți un mic sacrificiu pentru unghi, care este, fără îndoială, unul dintre cei mai importanți factori.
Nu vă fie teamă să vă apropiați de aproape de subiect.
Încercați să vă uitați la imaginile de top ale fotojurnaliștilor din anii precedenți pentru a pune la încercare această ipoteză.
Desigur, există momente în care apropierea prea mare poate fi periculoasă.

În al doilea rând, dacă puteți aranja acest lucru, mergeți la o plimbare cu aparatul foto în fiecare zi.
Testați-vă cunoștințele, puneți-le la încercare, nu vă fie teamă să faceți greșeli și obțineți păreri de la cei din jur.
Pentru că opiniile fotografilor locali nu sunt de obicei imparțiale, vă sugerez să nu-i “trântiți”.
În caz că nu știați, fotografii nu au fost niciodată cei mai etici artiști.

Aveți grijă și la lumină.
Vedeți de unde vine lumina și, mai ales, unde cade, înainte de a vă potrivi cadrul.
Înfruntați un mic contre-jour fără teamă.
Acest efect nu este tocmai cel mai popular, dar dacă îți joci bine cărțile, poate duce ocazional la cadre incredibil de artistice.

Pentru a infirma orice afirmație conform căreia am evitat complet capitolul tehnic, vom explica cât de crucial este să mențineți ISO-ul la un nivel scăzut atunci când circumstanțele o permit.
În loc să folosiți tehnica împuținată și să saturați imaginea cu ISO, încercați să echilibrați cadrul folosind diafragma sau chiar timpul de expunere (și/sau folosind un trepied).

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment