Goodyear vrea să revoluționeze industria: ce anvelope urmează să lanseze

Dă şi tu share articolului

Goodyear a șocat industria cu un prototip de anvelopă anul trecut care conținea aproape 70% ingrediente durabile.

Goodyear revine anul acesta la CES cu o îmbunătățire progresivă uimitoare, care folosește 90% materiale durabile!

Potrivit Goodyear, testele cerute de guvern au fost deja un succes pentru amestecul de 90%.
Întreprinderea intenționează să creeze un amestec total sustenabil până în 2030, dar încă lucrează cu partenerii săi din lanțul de aprovizionare pentru a obține suficiente minerale precursoare pentru a le produce în scop comercial.

Anvelopele de 90% au o rezistență la rulare mai mică decât anvelopele de referință ale companiei, ceea ce se traduce printr-un consum mai mare de benzină și o autonomie mai mare pentru vehiculele electrice, pe lângă faptul că au o amprentă de carbon mai mică.
Materialele noi includ poliester post-consumator, rășini de gudron de pin bio-renovabile, silice din coji de orez, patru tipuri distincte de negru de fum obținut din surse organice și anorganice, ulei de soia și silice din coji de orez.

Viitorul anvelopelor

Potrivit lui Chris Helsel, vicepreședinte senior, operațiuni globale și director de tehnologie, “am prezentat în ianuarie anul trecut o anvelopă cu 70% materiale sustenabile și, în timp ce sărbătoream această realizare, am recunoscut că aceasta a creat platforma pentru a continua să mergem mai departe.”

Am crescut cantitatea de materiale sustenabile utilizate într-o anvelopă cu 20% pe parcursul anului precedent prin cercetarea de noi tehnologii, prin depistarea posibilităților de lucru în echipă suplimentare și prin utilizarea creativității și a perseverenței echipei noastre.

Anvelopele Goodyear vor fi, de asemenea, un pic mai inteligente ca urmare a relației cu Gatik.
Potrivit unei declarații de presă a producătorului de anvelope, aceștia colaborează pentru a dezvolta SightLine, o tehnologie de probă de concept care “poate evalua cu precizie potențialul de frecare al drumului de anvelope și poate furniza informații în timp real către sistemul de conducere automată (ADS) al Gatik”.

Dispozitivul de detectare a aderenței a fost recent testat cu succes de cele două companii în Toronto.
Ca parte a “algoritmilor exclusivi de la Goodyear bazați pe cloud”, datele provenite de la senzorii de anvelope sunt integrate cu datele de la alte sisteme ale vehiculului, cum ar fi starea de uzură a anvelopelor, sarcina, presiunea de umflare și temperatura, pentru a ajuta sistemele de la bord să detecteze situațiile de “aderență slabă”.
Restul flotei locale de vehicule autonome a Gatik poate fi apoi informat cu privire la aceste estimări.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment