Top 10 autoturisme noi vândute în România şi maşinile SH

Dă şi tu share articolului

Top 10 autoturisme noi vândute în România şi maşinile SH

 De când timbrul de mediu a fost abrogat în România s-au vândut de 5 ori mai ulte maşini second hand decât înainte. România a devenit un paradis al acestor maşini SH. Eliminarea timbrului de mediu a avut un efect destul de puternic în rândul oamenilor care doreau să achiziţioneze maşină second hand.

Anul trecut în 2017 mai exact conform statisticilor de la DRPCIV au fost înmatriculate la noi în ţară 106.000 de autoturisme noi. Este o creştere de 10,71% faţă de aceeaşi perioadă din anul precedent 2016. Din ce în ce mai mult oamenii au simţit nevoia de avea o maşină nouă mult mai sigură. Reînoirea parcului auto din România este un lucru demn de luat în seamă iar autorităţile ar trebui să sprijine achiiţia autoturismelro noi prin programe mult mai atractive. Din păcate pentru mediu înmatricularea autoturismelor second hand este exagerat de mare chiar de 5 ori mai mare faţă de anii trecuţi şi asta nu face decât să ne sufoce şi mai mult.
Taxa de poluare fiind eliminată i-a determiant pe români să îşi achiziţionee un autoturism second hand. Ca atare în România au fost înmatricualte 519.000 de autoturisme SH. De asemena trebuie menţionat că a fost primul an în care guvernul a renunţat la taxa de înmatriculate şi s-a înregistrat o creştere fulminantă de 74,55% faţă de anul de referinţă 2016 atnuci când taxa era în vigoare.
În prezent sunt discuţii privind introducerea taxei de mediu direct în impozitul pe autoturisme sau doar pentru maşini second hand însă cu sigurnaţă cred că se va lăsa cu proteste de amploare dacă va exista o decizie a executivului.
Revenind la autoturismele noi. Bineînţeles ca de fiecare dată, Dacia conduce detaşat clasamentul celor mai vândute maşini din România. Apoi este urmat de o marcă foarte apreciată germană Volkswagen (maşina poporului german), iar apoi pe locul 3 este o altă maşină ce a ajuns la inima românilor – Skoda iar apoi Ford pe locul al patrulea. Însă o să vedeţi clasamentul mai jos
1. Dacia – 29.974 autoturisme
2. Volkswagen – 9.361 autoturisme
3. Skoda – 8.734 autoturisme
4. Ford – 8.043 autoturisme
5. Renault – 7.708 autoturisme
6. Opel – 5.914 autoturisme
7. Mercedes-Benz – 4.117 autoturisme
8. Hyundai – 3.887 autoturisme
9. Toyota – 3.752 autoturisme
10. Kia – 3.111 autoturisme
Lucru care m-a surprins îl reprezintă apariţia în acest top 10 a unui brand premium – Mercedes-Benz. În 2017 au fost cumpărate 4.117 autoturisme din această marcă. Mercedes-Benz este peste BMW şi ate branduri cum ar fi Hyundai, Toyota, Kia. Mărciel de volum se pare că de această dată au fost surclasate de producătorul premium german Mercedes-Benz şi nu este exclus ca şi în următorii ani să crească numărul acestora.
Renault chiar dacă a fost în România o maşină apreciat acum ceva nai acum se situează doar pe locu l5 după maşinile germane şi cea americană. Se vede clar că în România predomină această ,,obsesie” pentru maşinile germane. Eu chiar sunt curios dacă vânzările de autoturisme Dacia odată cu lansarea noului Dacia Duster şi noului Logan vor exploda dacă Dacia va creşte şi mai mult în vânzări. Sunt convins că da pentru că au o strategie bună de atras clienţii.Voi ce părere aveţi? Ce maşini aveţi? Scrieţi jos în comentarii.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment