Kia Sportage, SUV-ul de bază de la KIA – preţ, păreri, versiuni

Dă şi tu share articolului

Kia Sportage, SUV-ul de bază de la KIA – preţ, păreri, versiuni

Kia Sportage este un autoturism din gama crossover produs de producatorul coreean KIA. Kia Sportage a aparut in 1993 si s-a schimabt mult de-a lungul a 25 de ani, si din ce in ce designul arata mult mai bine.

Kia Sportage are 7 ani garantie si este un SUV compact care pe mine m-a surprins placut. Dar mai mult o să vedem în cursul articolului despre Noul Kia Sportage.

Nu în ultimul rând SPortage reprezintă modelul de bază celor de la KIA. Kia a evoluat foarte mult daotrită acestui mondial foarte bun ce are deja o vechime considerabilă de 25 de ani. Sportage se află la a 4-a generaţie şi cumva reuşeşte să facă faţă exigenţelor multor clienţi atât din Europa cât şi din alte ţări de pe mapamond. Este adevărat coreenii s-au luptat şi încă o fac să concureze pe piaţa europeană ţinând piept modelelor ca Vw Tiguan, Skoda Karoq, CX5, Kuga. EI bine acest segmnet aglomerat de crossovere generază concurenţă între producători printre care şi cel de faţă de care vorbim azi KIA. KIA trebuie să vină cu ceva nou, cu o calitate mai bună, mai multe dotări şi un preţ just de achiziţie.

Exterior
DEsign-ul este putin discutabil in sensul ca in fata dispune de faruri ce se aseamana cu cele de la producatorul german Porsche si Ferrari, insa cu siguranta masina are identiatatea ei.
Grila frontală este tipică celor de la KIA dar este frumoasă.
Botul maşinii nu este mai lung ca în alte modele dar îţi inspiră sportivitate. O maşină cu design frumos. Coreenii de la KIA s-au gândit foarte bine când au pus bandouri de plastic ce înconjoară mativa în partea de jos. Astfel atunci când vei urca o bordură sau vei lovi cea parte de jos pe drumurile noastre nu va fi o problemă întrucât nu ai tablă care ar fi mult mai scumpă cân va trebui sa o schimbi.
Oglinzile îţi oferă o bună vibilitate iar suprafaţa vitrată este la fel de mare şi oferă tutoror vizibiltiate excelentă. Maşina este fără indoială o maşină destinată familiilor şi nu numai.
 Spatele maşinii mi se pare cam neobișnuit pentru o maşină din aceste zile. Semnalizatoarele sunt puse jos între numărul de înmatriculare ceea ce este din punctul meu de vedere un lucru straniu. Mă aşteptam să fie înglobate in stopurile din spate însă Kia a dorit ca această maşină să fie mai specială lăsând acele lumini indicatoare de direcţie în partea de jos.
Nu lispeşte nici camera de mers cu spatele care este ascunsă în sigla din spate.
Interior Kia Sportage
La interior maşina oferă un spaţiu neateptat de buni, atât pasagerii cât şi şoferul se bucură de un acces uşor în maşină.
Portabagajul maşnii nu pot spun că este foarte mare dar oricum este încăpător ţinând seama că este o maşină în speciaal de fmailie şi nu vor fi probleme cu căratul bagajelor, asta dacă nu te gândeşti să pleci cu tot din casă în concedii.
Bordul maşinii îţi lasă oarecum o senzaţie de premium şi arată special. Planaş de bord are multe butoane în stilul Opel

– SLIF (Speed Limit Information Function) + Camera & Digital Map
Este un sistem ce te informează cu privire la limita de viteză şi recunoaşte indicatoarele afişându-le în sistemul de navigaţie.  Acest sistem te ajută săî circuli în deplină siguranţă respectând regulile de circulaţie.
–  Camera de mers cu spatele nu mai e de mult o noutate însă este extrem de utilă atunci când vei dori să faci garări sau să mergi cu spatele.
AEB (City & Urban & Pedestran MODE)
Sistemul AEB vine în sprjinul şoferului îmbunătăţindu-i siguranţa. Sistemul este gândit în aşa fel să ajute la preenirea accidentelor prin ientificasrea situaţilor critice iminente şi nu în ultimul rând avertizează şoferul. În al doiela rând sistemul atenuează gravitatea accidentelor care nu pot fi evitate reducând viteza.
– Sistem multimedia ce se mişcă foarte bine cu navigaţie radio
– Încărcător telefon wireless (numai pentru AT) Dotarea te ajută să îţi încarci telefonul într-un loc special utilizând un câmp electromagnetic şi
Utilizând un câmp electromagnetic, această funcționalitate te va ajuta să încarci telefonul fără a mai avea nevoie de cabluri. Simplu și ușor, nu?
– RADIO+ CDP+ RDS+ DAB W/ INT. MONO LCD este un sistem audio DAB ce poate rula fişiere mp3 şi dispun de 6 boxe.
– Asistent la păstrearea benzii. Maşina simte când şoferul iese din bandă şi preia controlul şi totodată dacă nu vei pune mâinile pe volan după un anumit timp se va auzi un sunet de avertizare.

Kia ca şi foarte mulţi producători de maşini pun mare accent pe
safetz, siguranţa rutieră este o prioritate şi mă bucură mult să văd că
dotările care înainte erau vise acum apar pe maşini de serie urmând ca
în viitorii ani şi maşinile low cost să aibă aceste dotări

Diesel 
– 2 l, 185 CP cuplat la o cutie manuală în 6 rapoarte
Maşina este disponibilă în mai multe variante ed echipare, iar cel mai ieftin iesel este la preţul de 22302 € motor de 1.7 l DSL cuplat la cutia manuală în 6 rapoarte 4×2
Cel mai scump diesel care poţi să-l achiziţionezi are preţul de 286.20 de euro şi vei primi motorul 2.0 DSL GT Line şi cutia automată AT 4×4 HP.
Mai jos aveţi lista oficială cu preţurile puse de producător.

Să discutăm puţin şi despre alte aspecte destul de importante

 Direcţia maşinii este foare preciză şi împreună cu motorul şi cutia fac ca această maşină să fie foarte bine închegată din toate punctele de vedere. Suspensia este şi ea foarte bine setată şi maşina este capabilă să facă şi offroad fără probleme.
La capitolul insonorizare, insonorizarea este mult mai bună decât în versiunile anterioare de KIA Sportage şi asta este un mare plus celor care vor linişte să nu fie perturbaţi de trafic şi motor.

Kia Sportage păreri
Dacă ar fi să-mi expun părerea aş spune că: Acest model rivalizează cu succes cu alte modele deja consacrate şi poate ceva mai iubite decât modelele coreene, mie mi-a plăcut maşina este o maşină sigură şi confortabilă ce te ajută să scoţi şi consumuri bune. Cei care vor să facă un test drive se pot inscrie la unul din dealerii autorizaţi KIA pentru un test drive.

Concluzii,
Şi de această dată coreenii au făcut o maşina foarte reuşită – Kia Sportage. Maşina vine cu multe dotări şi un preţ imbatabil pentru segmentul său. Ţinuta de drum este foarte bună creând o impresie foarte bună.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment