Ce acte trebuie pentru dosar la înscrierea la şcoala de şoferi şi examenul auto

Dă şi tu share articolului

Ce acte trebuie pentru dosar la înscrierea pentru examenul auto

Este o întrebare des întâlnită în rândul celor care vor să facă şcoala de şoferi fie prima oară sau doresc să obţină o altă categorie. Ştiu că sunt foarte multe persoane care vor să obţină permisul de conducere fie că abia au împlinit 18 ani sau nu numai şi m-am gândit să scriu un articol despre asta.

A avea permis în ziua de azi e un lucru absolut necesar şi aş spune că este chair indispensabil. It’s a must. Sunt foarte multe persoane care nu ştiu exact care sunt actele care trebuie să le aibă atât pentru înscrierea la şcoala de şoferi cât şi la examenul auto. Acest articol răspunde tuturor acestor neclarităţi. Dacă încă nu ştii ce acte îţi trebuie pentru dosar aici vei afla care sunt actele care trebuie să le ai atunci când vei începe şcoala de şoferi.Actele care îţi trebuie pentru înscrierea la şcoala de şoferi

1. Cazier judiciar obţinut la orice secţie de poliţie din România cu menţiunea ,,EXAMEN AUTO” – Taxa pentru eliberare cazier este 0 lei, fiind gratuit începând din februarie anul trecut

2. Copie după buletin
3. Cotractul de şcolarizare (de prestări servicii) care ţi-l va da de la secretariatul şcolii de şoferi acesta trebuie completat şi semnat împreună cu secretara.
Cam atât pentru înscrierea la şcoala de şoferi
De menţionat este faptul că odată înscris la şcoala de şoferi trebuie să faci vizita medicală (fie pe cont propriu la o clinică),  testarea psihologică. Poţi opta pe cont propriu sau mult mai comod şi mai simplu decât să îţi baţi capul direct prin intermediul şcolii. În general taxele pentru fişa medicală şi avizul psihologic sunt de 100 şi 120 de lei
– fişa medicală – 100 lei
– testare psihologică – 120 lei
 Preţurile pot varia în funcţie de şcoala de şoferi

Etapele parcurgerii şcolii de şoferi

Înainte de începerea celor 15 şedinţe ţi se va da un carnet de evidenţă al şedinţelor şi al numărului de km parcurşi. Acesta va fi semnat după finalizarea orelor de legislaţie de către profesorul de legislaţie iar mai apoi va fi semnat în maşină de elev şi instructor după finalizarea fiecărei şedinţe.
La finalul celor 15 şedinţe acest carnet trebuie înapoiat şcolii de şoferi şi în baza acestuia ţi se va lucra şi elibera dosarul pentru examen în zilele următoare.
După aceea şcoala îţi va comunica – secretariatul când vei intra în posesia dosarului. Acest dosar trebuie semnat de directorul şcolii, de secretară şi de profesorul de legislaţie rutieră.Valabilitatea dosarului şcolii de şoferi este de 1 an de la data absolvirii cursurilor. Dosarul cuprinde 2 pagini. Pe prima pagină sunt trecute datele tale, CNP, adresa, categoria care vrei să o obţii iar pe verso fişa medicală în care este stipulat faptul că eşti apt pentru a conduce autovehicule şi avizul psihologic semnate şi ştampilate din partea instituţiei care te-a examinat.
Ca să fiu mai scurt. Pentru examenul auto teoretic şi practic dosarul va cuprinde în total
1. Dosarul eliberat din partea şcolii la care trebie să fie capsate:
2. Cazierul judiciar
3. Copia după buletin CI/BI
4. Taxa eliberare permis în valoare de 89 de lei (aceasta se poate plăti la CEC Bank sau Trezorerie).
* (copie după permisul de conducere dacă există deja şi doreşti să obţii o altă categorie
* > Doar în cazul în care vrei să obţii altă categorie decât B
 Acestea sunt toate actele care trebuie capsate (ataşate dosarului pentru examenul auto)
Programulul pentru sală (examen teoretic) la D.R.P.C.I.V îl găsiţi aici
Cu aceste dosar te vei prezenta la D.R.P.C.I.V din oraşul tău iar acolo ţi se va face poză pentru permis iar datele vor fi introduse în baza de date a lor. Apoi ţi se va aplica un cod de bare autocolant pe dosar iar cu acesta te vei prezenta în sala de examen. De reţinut este faptul că un alt cod de bare ţi se va elibera în baza buletinului înainte de a susţine examenului teoreitc. Acesta este codul care trebuie scanat sub monitor iar după aceea va începe examinarea propriu zisă chestionarul generat aleatoriu.
Programarea la examenul de traseu se poate face imediat după promovarea testului în baza locurilor disponibile într-o anumită dată care apare pe ecran-ul PC-ului, sau deplasându-te la biroul pentru programări traseu din cadrul aceleiaşi instituţii.
Acelaşi dosar menţionat mai sus trebuie să îl ai bineînţeles la proba practică (traseu). Poliţistul examinator va verifica toate aceste acte în maşină înainte de începerea probei practice.
Sper ca acest articol să vină în sprijinul dvs. şi să răspundă multor întrebări sau nedumeriri pe care le-aţi avut sau pe care le încă aveţi.
Dacă acest articol v-a fost de folos, vă rog să daţi un share şi un like. Nu te costă nimic.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment