Sfaturi privind protecţia autoturismui staţionat

Dă şi tu share articolului

Sfaturi privind protecţia autoturismui staţionat

Înainte de staţionare fie că suntem în faţa blocului sau într-o parcare a unui magazin sau nu nmai trebuie să Nu lăsăm actele în maşină şi să le luăm de fiecare dată cu ni când părăsim maşina.

Uşile trebuie încuiate şi alarma dacă există trebuie să fie în stare de funcţionare.
Autoturismele ar trebui lăsate în locuri iluminate şi nu în lcuri în care lumina este foarte slabă şi nepopulate. Iluminarea locului respectiv contrebuie la siguranţa maşinii tale. De ce? Hoţii de maşini sunt intimidaţi de iluminarea stradală înturcât oferă o vizbilitate bună determnându-i să
nu se încumete să spargă o maşină.
O a doua problemă o reprezintă cei care lovesc o maşină fie că îşi dau  sau nu seama şi părăsesc locul accidentului. În mod normal ar trebui ca cel care a lovit maşina altuia şi a conştientizat să lase un număr de telefon şi numele în parbriz sau în cel mai rău caz să sune la 112 şi să anunţe accidentul, menţionând numărul de înmatricualre al tău cât şi al autoturismului avariat. Ştiu că asigurarea CASCO este foarte bună şi te ajută să îţi repari maşina dar asta nu înseamnă că nu trebuie să îi dai de veste celui lovit în cauză.
Sfaturi pentru a avea autoturismul în siguranţă
– Parcaţi autoturismul în locuri bine iluminate şi dacă se poate populate.
– Parcaţi autoturismul în locuri de parcare iluminate şi supraveghate video (dacă este posibil)
– Primăria oferă locuri de parcare contra cost – În Bucureşti parcarea de reşedinţă costă între 50, 70 LEI pe an în funcţie de zone.
Spuneam mai sus că actele maşinii NU trebuie să fie niciodată lăsate în interiorul maşinii. Ele trebuie mereu luate cu dvs. în casă Talon (Certificat de înmatriculare), asiurarea RCA, asigurare CASCO (dacă există) şi bineînţeles permisul de conducere al dvs.  Închipuiţi-vă dacă un hoţ ar reuşi să fure maşina cu toate actele în maşină ce s-ar întâmpla. Ştiu că este confortabil ca să nu mai iei de fiecare dată actele maşinii cu tine în casă şi când vei dori să pleci să le iei înapoi cu tine existând riscul ca să uiţi. Însă îţi va intra în obişnuinţă acest lucru încet, încet.
Atunci când nu vă deplasaţi cu maşina din diverse motive rugaţi un vecin 2 de încredere să se uite mereu să verifice autoturismul în parcare chiar pe timpul zilei, este important şi acest aspect. Nu toate futurile auto sunt făcute doar noaptea ci chiar în itmpul zilei. Un sfat care mi se pare destul de bun chair chiar inestetic arată cam urât.

Cârligul de remocare.
Cârligul de remorcare este util atunci când doreşti să cari o remorcă însă poate ai văzut că multe maşini de şcoală de şoferi au acest cârlig de remorcare. Poate te întrebi de ce_ E simplu, te va ajuta atunci cnd cineva nu păstrează distanţa de siguranţă şi te loveşte în spate. Deşi poate pae ciduat este cât se poate de adevărat.
În parcare există posibiltiatea ca şoferii fără experienţă sau începătorii să parcheze lângă tine şi te pot tampona din spate. Astfel având un cârlig de demorcare scad foarte mult şansele ca autoturismnul tău bara din spate să fie lovită. Prin urmare este o soluţie foarte bună.
Husa de protecţieŞtiu că este demodată, nimeni nu mai are în prezent o husă însă unii spun că este o decizie bună să ai o husă aplicată pe autoturism atunci când ai de gânnd să laşi autoturismul mai mult timp în acelaşi loc. Factorii de mediu, soare, ploaie etc pot distruge vopseaua şi caroserie. De aseenea păsărle sunt o altă problemă care trebuie să îţidea de gândit. Să nu mai spunem de praf care nu va mai fi în contact direct cu autoturismul şi bineînţeles de hoţii ed maşini care vor considera la o primă vedere că este o maşină veche întrucât are husă.

Acestea fiind spuse aceste sfaturi care le-am enumarat aici sper să vă vină în ajutor şi să conştientizaţi că maşina dvs, necesită cel mai bun tratament ş iatenţie pentru evitarea tuturor situaţiilo npelăcute la care eşti expus.
Masina
ta merita cel mai bun tratament si o atentie sporita, pentru a evita
situatiile in care esti nevoit sa iti consumi timpul liber pentru
remedierea defectiunilor cauzate de alti soferi neatenti in parcare.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment