TikTok începe să-și curețe platforma: de ce a șters aproape un miliard de clipuri

Dă şi tu share articolului

TikTok a anunțat miercuri într-o declarație că a eliminat peste 81,5 milioane de videoclipuri pentru a proteja securitatea comunității și integritatea platformei. TikTok va lua, de asemenea, o serie de noi măsuri pentru a proteja oamenii de abuz.

TikTok participă la identificarea videoclipurilor neconforme și la accelerarea eliminării

În perioada aprilie – iunie 2021, 81.518.334 videoclipuri au fost șterse în întreaga lume din cauza încălcării regulilor comunității și a condițiilor de utilizare. Aceasta reprezintă mai puțin de 1% din toate videoclipurile încărcate pe TikTok. Dintre aceste videoclipuri, TikTok a identificat și eliminat 93,0% în primele 24 de ore de la postare și a eliminat 94,1% înainte ca utilizatorul să se conecteze.

TikTok identifică în mod activ comportamentele care incită la ură, agresiune și agresiune. De exemplu, 73,3% din videoclipurile care prezintă hărțuire sau comportament agresiv au fost eliminate înainte de raportare și 72,9% din videoclipurile care prezintă comportament negativ au fost eliminate și înainte de raportarea utilizatorilor.

TikTok va colabora, de asemenea, cu profesioniștii din domeniul sănătății publice pentru a menține comunitatea în siguranță și pentru a oferi informații despre COVID-19 și vaccinuri. Prin urmare, 27.518 videoclipuri au fost șterse între aprilie și iunie 2021 din cauza informațiilor incorecte despre COVID-19. Dintre aceste videoclipuri, 83% au fost șterse înainte de raportare, 87,6% au fost șterse în 24 de ore de la încărcare pe TikTok și 69,7% nu au fost vizionate.

Platforma crește numărul de instrumente deja disponibile comunității prin setarea setărilor care oferă posibilitatea de a opri comentariile și întrebările în timpul transmisiunilor live. În acest moment, gazda sau asistenții săi de încredere pot împiedica utilizatorii să posteze comentarii negative timp de secunde sau minute sau în timpul spectacolelor live. În plus, conform comunciatului emis de TikTok, acesta vă încurajează să vă personalizați experiența folosind o varietate de mecanisme și resurse, inclusiv modalități eficiente de a filtra comentariile și de a bloca mai multe conturi simultan.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment