Squid Game. De ce a devenit atât de popular un serial sud-coreean

Dă şi tu share articolului

De ce a devenit atât de popular un serial sud-coreean. În raportul The New York Times încearcă să găsească o explicație a motivului pentru care această serie, o scenă foarte animată, ar putea deveni un fenomen și ar putea deveni cel mai popular serial al Netflix. Citiți textul integral: jocul Squid. De ce a devenit atât de popular serialul coreean?

În jocul Squid, 456 de oameni disperați și vinovați din comunitatea inferioară din Coreea de Sud sunt invitați la un meci de supraviețuire și au șansa de a câștiga 38 de milioane de dolari. În schimb, trebuie să câștigi 6 jocuri pentru copii. Sună ușor, dar oricine pierde este executat cu sânge rece. Nu știu cine este călăul său pentru că fața lui este acoperită.

De fapt, toată lumea și-a acoperit fața, cu excepția jucătorului a cărui identitate a fost dezvăluită de numărul cămășii. Prima rundă sa dovedit a fi o masacră. Cu toate acestea, jucătorii care au fost surprinși la început au depășit-o în cele din urmă. Totul pentru bani, pentru o sumă mare de bani într-o pungă mare transparentă pe cap. Citiți textul integral: jocul Squid. De ce a devenit atât de popular serialul coreean?

De ce a devenit faimoasă o astfel de serie de scene grafice?

La fel ca premiatul film coreean „Parazitic”, jocurile cu calamar se concentrează pe problemele cu care se confruntă săracii. Într-o noapte, Ku Young-hyun, în vârstă de 35 de ani, care a văzut un „joc de calmar” la un birou din Seoul, a spus că simpatizează cu personajele din serie în lupta de a supraviețui într-o societate inegală din Seul, Coreea de Sud. Între timp, Kuu, care pretinde că este șomer după ce și-a pierdut slujba cu normă întreagă, a spus în propria țară: „este aproape imposibil să trăiești confortabil din salariul unui angajat obișnuit”.

Pe de altă parte, pe lângă jocurile coreene, problema cu oamenii din serial este că aceștia simpatizează cu oameni din întreaga lume. Cu alte cuvinte, serial a evocat un sentiment de infamie în rândul americanilor, europenilor occidentali și al oamenilor din alte națiuni bogate. Acolo, prosperitatea este din ce în ce mai evazivă pentru publicul larg, decalajul dintre bogați și săraci. New York Times. „Povestea și problemele personajelor sunt foarte personale, dar reflectă și problemele și realitatea societății coreene”, a declarat pentru surse Hwang Dong-hyuk, creatorul serialului.

El a luat în considerare povestea filmului și a scris scenariul în 2008, când au început să apară multe dintre aceste tendințe. Apoi, el a analizat scenariul pentru a reflecta preocupările altora, inclusiv cele legate de efectele pandemice ale coronavirusului.

„Coreenii au un spirit comunitar”, a spus Yun Suk-jin, profesor de literatură contemporană la Universitatea Națională Chungnam. Dar după criza financiară asiatică de la sfârșitul anilor 1990, toată lumea a început să lupte pentru ei înșiși, spune el.

De atunci, datoria familiei coreene a crescut. La fel și prețurile locuințelor, care au fost o problemă a agendei politice naționale de atunci. Prețurile din Seul au crescut cu peste 50% în timpul mandatului președintelui Moon Jae-in. Citiți textul integral: jocul Squid. De ce a devenit atât de popular serialul coreean?

Probleme de locuințe apar și în alte părți ale lumii, cum ar fi orașul dezvoltat San Francisco, dar chiria pentru publicul larg care alege să se mute într-un oraș vecin pentru a face naveta este mare. „Jocul calmarilor” dezvăluie practic presiunea socială pentru a reuși în Coreea de Sud și ironia dificultății succesului,

Shin Ye-eun, o tânără care a studiat la universitate în ianuarie 2020, chiar înainte de pandemie. ”, Spune Ye-eun. , 27 de ani caută un loc de muncă cu normă întreagă de peste un an. Un alt subiect la care mulți oameni se pot lega. În același timp, Coreea de Sud se confruntă cu o scădere accentuată a natalității. Acest lucru se datorează în principal faptului că tinerii cred că creșterea copiilor este prea costisitoare. „În Coreea de Sud, fiecare părinte vrea să-și trimită copiii la cea mai bună școală.

Pentru a face acest lucru posibil, trebuie să locuiți în cel mai bun cartier “, ceea ce înseamnă că economisiți suficienți bani pentru a cumpăra o casă, este un obiectiv foarte nerealist .. , Spune tânăra.


Tinerii coreeni care este puțin probabil să intre în societate sunt atrași de personaje și mulți caută modalități de a se îmbogăți rapid, cum ar fi criptomonedele și jocurile de loterie. La fel ca prețurile în raza de acțiune, criptomonedele oferă oamenilor oportunități instantanee, care schimbă viața. “Dacă jocul calmarului este de fapt jucat, câți oameni vor participa”, a spus Kuu, un coreean care lucrează în biroul din Seul. Citiți textul integral: jocul Squid. De ce a devenit atât de popular serialul coreean? ??

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment