Care e situația reală a pieței imobiliare de la noi, în al doilea an de pandemie de Coronavirus

Dă şi tu share articolului

impactul crizei sănătății asupra sectorului business pare să capete proportii din ce in ce mai mult. Din păcate, datele din analiza pieței arată că investițiile imobiliare ale țării mele sunt una dintre industriile grav afectate de pandemia de covid-19.

Pandemia a afectat grav piața românească de investiții imobiliare După primele nouă luni ale anului 2021, piața totală de investiții imobiliare din România este de aproximativ 570 milioane de euro. Deși cifrele par impresionante, de fapt, impactul despre care vorbim este mult mai mare decât anul trecut.

Numărul înregistrat de industrie în acest an este cu 29% mai mic decât în ​​2020. Ca și în anii precedenți, cel mai puternic pol de investiții imobiliare din România este Bucureștiul. Anul acesta, a atras nu mai puțin de 70% din volumul total al tranzacțiilor, adică aproximativ 400 de milioane de euro.

Experții au spus că clădirile de birouri au stat la baza dezvoltării imobiliare în acest an, atrăgând majoritatea fondurilor pentru investiții, în timp ce clădirile rezidențiale se află într-o poziție secundară. Nu putem nega că această tendință este ciudată, deoarece ne aflăm în al doilea an al pandemiei, cu mii de angajați care lucrează de acasă, iar munca la distanță se așteaptă să devină noul normal. Din ce în ce mai multe studii privind piața muncii arată că oamenii vor renunța din ce în ce mai mult să meargă personal la birou și vor alege munca care poate fi făcută cu ajutorul internetului.

În acest caz, construcția pe scară largă a clădirilor de birouri este ușor inexplicabilă și surprinzătoare.

Ce s-a întâmplat de fapt pe piața imobiliară?

Potrivit experților pieței imobiliare, deoarece mulți proprietari nu sunt interesați să vândă în condițiile actuale, această situație pare să fi fost atinsă. „Deși există mai multe negocieri care se pot încheia în al patrulea trimestru, este greu de crezut că vom ajunge la nivelul de aproximativ 900 de milioane de euro înregistrat în 2020 până la sfârșitul anului.

Această situație se datorează în mare măsură insuficienței ofertei și a multor proprietarii nu sunt interesați să vândă produse în condițiile actuale ale pieței “, a declarat Andrei Văcaru, șeful piețelor de capital din România la Jones Lang LaSalle.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment