Tesla Model 3, cea mai vândută mașină din Europa la ora actuală – Pe ce loc a căzut Dacia Sandero

Dă şi tu share articolului

Europa trece printr-o tranziție rapidă către vehiculele electrice, tendință care se resimte și în vânzările excelente înregistrate de Tesla Model 3. Modelul a funcționat mult mai bine decât Dachia Sandero.

Pe lângă faptul că este un model electric, Tesla Model 3 nu este fabricat în Europa, dar este prima mașină care ajunge pe prima poziție în clasamentul vânzărilor. Apropo, Tesla a deschis o fabrică în Germania după secole de lupte cu guvernele locale și speră să înceapă producția în Germania până la sfârșitul acestui an. Mașinile de pe piață în ultimele luni vin direct din Statele Unite.

Tesla Model 3 vs. Dacia Sandero

Potrivit unei analize publicate de JATO Dynamics în Europa, Tesla Model 3 a fost cel mai vândut luna trecută, cu 24.591 de unități livrate. Locul doi este 18.264 Renault Clio. Dacia Sandero este a treia cu 17988 de unitati. Clasicul Volkswagen Golf este de ceva vreme un lider incontestabil, dar de data aceasta este doar al patrulea.

În clasamentul vânzărilor de autoturisme 100% electrice, Tesla Model 3 ocupă primul loc în clasament fără ambiguități. Puțin surprinzător este faptul că Tesla Model Y ocupă locul al doilea cu 8.926 de unități, în ciuda faptului că unele mașini electrice sunt fabricate și în Europa. Volkswagen ID.3 este pe locul 3. Dacă sunteți interesat de mașini care nu sunt interzise, Ford Kuga se află în fruntea listei cu 3.385 de mașini. Locul al doilea este BMW Seria 3 3.200. 2.832 Peugeot 3008 ocupă locul trei.

„Din cauza crizei semiconductoarelor, dealerii întâmpină în continuare probleme cu disponibilitatea mașinilor noi și, drept urmare, unii consumatori caută piața de mașini second hand pentru că nu doresc să aștepte cumpararea unei mașini noi mai mult de un an”. El a spus. Felipe Muñoz, analist global la JATO Dynamics, a declarat:

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment