Probleme pentru Tesla: ce a retras de pe piață, pentru binele tău

Dă şi tu share articolului

Tesla a anulat cea mai recentă versiune a software-ului său beta de conducere complet autonomă într-o zi de la lansare, după ce utilizatorii s-au plâns de avertismente false de coliziune și alte probleme.

Decizia este luată atunci când Tesla gestionează reglementările de siguranță pentru o tehnologie de conducere semi-autonomă numită „FSD”.

„Am avut unele probleme cu 10.3, așa că am revenit temporar la 10.2”, a spus CEO-ul Elon Musk într-o postare pe Twitter.

El a mai afirmat că aceste probleme sunt „de așteptat în software-ul beta” și „s-au efectuat teste publice, deoarece nu este posibil să se testeze toate configurațiile hardware în toate condițiile folosind QA intern. O fac”. Cea mai recentă versiune beta, FSD 10.2, a fost amânată din cauza „preocupărilor imediate” legate de actualizare.

Software-ul este încă in faza de teste

Comentariile despre retragerea lui Musk și testarea publică beta îmbunătățesc și mai mult controlul programului FSD. Autoritățile au solicitat deja mai multe date de la Tesla cu privire la versiunea beta publică, spunând că „problemele de bază de siguranță” trebuie abordate înainte ca Tesla să se extindă în continuare. În plus, aceștia au căutat, de asemenea, informații detaliate despre evaluarea „scorului de siguranță” a companiilor acoperite de programul FSD de către anumiți directori.

Autoritățile de reglementare sunt, de asemenea, îngrijorate de faptul că șoferii Tesla ar putea alege programul beta, în timp ce șoferii și pietonii din apropiere nu pot. De exemplu, este posibil ca unele vehicule Tesla cu software 10.3 să fi frânat automat fără motiv, provocând o coliziune cu vehiculul.

Cu toate acestea, Elon Musk a postat pe Twitter în urmă cu câteva zile că „actualizarea 10.3.1 este pe cale să fie lansată”.

Autoritatea Națională pentru Siguranța a traficului a lansat o investigație oficială privind siguranța sistemului de autopilot automat al Teslei în urma unei multiple accidente rutiere care au implicat modelul Tesla și vehicule de urgență.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment