Tesla are motive de bucurie: cum arată vânzările pentru producătorul american

Dă şi tu share articolului

Pentru a treia oară în patru luni, SUV-ul electric a fost cel mai popular vehicul din Europa.
În decembrie, Model 3 a ocupat locul al doilea.

Pentru a doua lună consecutiv, în decembrie, Tesla Model Y a fost cel mai bine vândut vehicul din Europa.

În comparație cu aceeași lună a anului trecut, Tesla a vândut 31.562 de unități ale SUV-ului mediu de înaltă clasă, o creștere de peste 300%.
Model Y a câștigat trei competiții lunare la rând.

Cu excepția lunii octombrie, SUV-ul a ieșit din top 50.

Potrivit primelor date ale companiei de cercetare de piață Dataforce, Tesla Model 3 a căzut pe locul 2 în decembrie, cu un volum de 20.258, o scădere de 25%.

Conform cifrelor care reflectă aproximativ 94% din vânzările din Uniunea Europeană plus țările ETFA și Marea Britanie, Dacia Sandero a completat topul trei cu vânzări de 17.592 de unități, în creștere cu 5,6%.

Șase modele diferite au fost cele mai bine vândute în Europa la sfârșitul anului 2022, patru dintre cele șase modele crescându-și cota de piață cu două sau mai multe luni.

Cum apare topul

VW Golf a câștigat în februarie și octombrie, Dacia Sandero în ianuarie, Tesla Model 3 în martie, Peugeot 208 în perioada aprilie-iunie, VW T-Roc în iulie-august, iar Model Y în septembrie, noiembrie și decembrie 2022.

Potrivit primelor date Dataforce pentru luna decembrie, vânzările au crescut pentru șapte dintre primele zece modele.
Toyota Yaris, VW Tiguan, VW Tiguan, VW ID4, Volvo XC40 și Ford Kuga s-au alăturat modelului Y și Sandero cu progrese.

Alte vehicule din top 50 care au avut creșteri semnificative de preț au inclus Kia Sportage (+155%), VW ID3 (+aproape 100%), BMW Seria 3 (+mai mult de 50%) și BMW Seria 1 (+mai mult de 50%).

Potrivit datelor preliminare ale Dataforce, Peugeot 208 a câștigat premiul general pentru Europa în 2022, cu un volum de 199.302 unități.

Conform datelor preliminare, Sandero era pe cale să depășească Volkswagen Golf ca al doilea cel mai bine vândut automobil din Europa în 2022, cu 191.499 de vânzări, o creștere de 1,3% față de 2021.

Conform datelor preliminare, T-Roc era cu aproximativ 4.000 de unități înaintea lui VW Golf în lupta pentru locul trei.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment