Tesla ar urma să dezvolte o nouă versiune a Model 3 pentru a reduce costurile de producție. Care vor fi diferentele?

Dă şi tu share articolului

Potrivit a patru persoane care cunosc proiectul, Tesla creează o nouă versiune a automobilului Model 3 pentru a reduce costurile de producție și a crește atractivitatea, potrivit Reuters.
Potrivit surselor, care au cerut să nu fie numite pentru că schimbarea nu a fost anunțată oficial, unul dintre obiectivele vehiculului reproiectat, cu numele de cod “Highland”, este de a reduce cantitatea de piese și complexitatea din interiorul Model 3, concentrându-se în același timp pe caracteristicile pe care clienții Tesla le apreciază, cum ar fi afișajul.

Reproiectarea Model 3 are loc în condițiile în care alți producători auto importanți, inclusiv Hyundai din Coreea de Sud, BYD din China și alții se pregătesc să lanseze noi modele care vor concura cu sedanul electric.

Sedanul reproiectat, alimentat cu baterii, va fi produs la fabricile Tesla din Shanghai și Fremont, California, potrivit celor două surse. De asemenea, ar putea avea unele modificări în ceea ce privește performanțele exterioare și grupul motopropulsor al lui Model 3.
În al treilea trimestru al anului 2023, Model 3 actualizat va intra în producție în fabrica Tesla din Shanghai Gigafactory, potrivit declarației acestora.
Tesla ar urma să creeze un nou Model 3 pentru a reduce costurile de producție.

În timp ce Tesla discută cu furnizorii, nu se știe când va începe producția la fabrica din Fremont sau câți bani va economisi datorită reproiectării.
Inițiativa promovează o metodă de dezvoltare a vehiculelor care a fost inventată de Tesla și care este acum imitată de alți producători, inclusiv de Toyota Motor.

Această metodă reduce complexitatea și costurile de producție.
În plus, servește ca o ilustrare a unui proiect important al Tesla care a progresat în ciuda faptului că atenția recentă a CEO-ului Elon Musk a fost deturnată de la preocuparea majoră a investitorilor Tesla, achiziția controversată a Twitter.
O solicitare scrisă de comentarii din partea Reuters nu a primit răspuns din partea Tesla.

Reproiectarea Model 3 se bazează pe o variantă a sedanului EV de vârf al Tesla, Model S, care a fost introdus anul trecut. În cadrul acestei modernizări, volanul tradițional a fost înlocuit cu un mâner în stil avion, iar butoanele convenționale și gurile de aerisire au fost, de asemenea, eliminate. Rezultatul este un interior modern, cu un afișaj electronic de 17 inci ca punct central.
Crossoverul Model Y se vinde mai bine decât Model 3, cea mai accesibilă mașină electrică de la Tesla, care are un preț de pornire de puțin sub 47.000 de dolari în Statele Unite.

Cu doar patru modele aflate în producție în prezent, schimbările de stil ale liniei Tesla sunt o afacere mare în comparație cu producătorii auto mai consacrați.
Pentru a reduce costurile de producție, se preconizează că Tesla va crea un nou Model 3.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment