Tesla ar putea să exporte în SUA mașini produse în China. Elon Musk a scris ”Fals” pe contul său de Twitter

Dă şi tu share articolului

Din cauza extinderii avantajului de preț oferit de uzina chineză și a scăderii cererii pentru vehiculele Tesla în China, producătorul american de vehicule electrice Tesla se gândește să exporte în Statele Unite vehicule fabricate la o uzină din Shanghai, China, două surse familiare cu situația au declarat pentru Reuters.
Sursele susțin că Tesla s-a gândit dacă poate vinde vehiculele Model Y și Model 3 construite în China în America de Nord, precum și dacă piesele create de furnizorii săi chinezi sunt conforme cu legile locale.
Tesla a refuzat să comenteze raportul, dar Elon Musk s-a limitat să scrie “Fals” pe pagina sa de Twitter, fără a oferi informații suplimentare.
De pe site-ul Newspapers.com a fost preluat acest text.
Tesla ar putea importa vehicule construite în China.
Pe pagina sa de Twitter, Elon Musk a scris “Fals”.

Fabrica Tesla de lângă Shanghai are cea mai productivă capacitate de producție, cu o capacitate de producție anuală de 1,1 milioane de vehicule electrice.
Sedanurile Model 3 și crossoverele Model Y sunt fabricate în această fabrică și sunt vândute în China, precum și exportate în regiuni precum Asia de Sud-Est, Europa și Australia.
Până de curând, Tesla a putut vinde sau exporta orice vehicul construit la uzina din Shanghai, dar, potrivit datelor firmei de brokeraj CMBI, stocurile nevândute au atins un nivel maxim în luna octombrie. Până de curând, Tesla a reușit să vândă sau să livreze pentru export fiecare vehicul fabricat la uzina din Shanghai, dar, potrivit statisticilor firmei de brokeraj CMBI, stocurile nevândute au atins un nivel maxim în octombrie.
În plus, potrivit unor surse citate de Reuters, variabile precum slăbirea yuanului chinezesc în raport cu dolarul, scăderea prețurilor materiilor prime în China și creșterea costurilor pentru mașinile noi în SUA, toate acestea conlucrează pentru a face ca exporturile din China către SUA să fie competitive din punct de vedere al costurilor.
Acest text a fost preluat de pe Newspapers.com.
Tesla ar putea importa vehicule construite în China.
Pe pagina sa de Twitter, Elon Musk a scris cuvântul “Fals”.

Un automobil Tesla Model Y costă în prezent echivalentul a 49.344 de dolari în China, față de 65.990 de dolari în SUA. Cu toate acestea, camioanele ușoare din SUA sunt supuse unei taxe de numai 25%, în timp ce vehiculele construite în China sunt supuse unei taxe de 27,5%.
Automobilele pe care Tesla le vinde în America de Nord sunt construite în prezent la fabricile din Fremont, California, și Austin, Texas.
Model S, Model 3, Model X și crossoverele Model Y sunt toate fabricate la fabrica din California.
Crossoverele Model Y și viitoarele camionete Cybertruck sunt fabricate la fabrica din Texas.
De asemenea, Tesla își mărește producția la o unitate pe care a deschis-o anul acesta în apropiere de Berlin.
Producția acestei uzine va diminua cererea de exporturi de automobile din China.
Tesla nu ar fi primul producător auto american care importă vehicule din China pentru piața americană. General Motors a importat SUV-uri Buick Envision dar nu a reuşit să obţină o scutire de la tarifele vamale suplimentare de 25% impuse de administraţia Trump.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment